Івано-Франківськ

Університет нафти й газу – це база для розвитку нафтогазової енергетики: про що говорили спікери на великому науковому Форумі від ІФНТУНГ?

Під "куполом" національно-технічного університету зібралися керівники та представники потужних енергетичних та нафтогазових структур.

DSC 0008 scaled

Як вже розповідала ПІК, на Івано-Франківщині розпочався 6-й Міжнародний паливний конгрес.

У своєму вступному слові ректор ІФНТУНГ Ігор Чудик привітав присутніх, зокрема, тих, «хто вболіває за долю країни, за долю енергетики і тих, хто сьогодні прийшов на таку важливу для галузі подію».

Привітали учасників форуму представників центральної влади, зокрема, заступник міністра енергетики Микола Колесник наголосив, що Україна перебуває на етапі визначення члена Європейського союзу.

«Не за горами наше членство. А це відкриває зовсім іншу парадигму ринку. Правильна стратегія – це можливості для розвитку галузі. Дуже важливо на експертній зустрічі присвятити час комунікації щодо технології майбутнього», – зазначив Колесник.

DSC 0032 scaled

Він також додав, що небагато країн мають власну Альма-матер в галузі, як ІФНТУНГ в Україні.

А заступник міністра енергетики Фарід Сафаров наголосив: “Сьогодні недостатньо просто видобувати нафту чи газ. Перша тенденція – це покращення технологій, а друга – це більш глибинна переробка. Приємно, що на цьому Форумі зібралося  так багато людей, що присвятили цій галузі своє життя. Ми маємо обговорювати енергетичне майбутнє для України, як нафотгазової країни”.

DSC 0107 scaled

Своєю чергою, Голова Комітету ВР України з питань енергетики та ЖКП Герус Андрій наголосив, що зараз «важливо збільшувати видобуток газу і працювати над новими технологіями новими проєктами і інвестиціями».

«Дякую Університету нафти й газу, що працюєте на спільну енергетику», – зазначив Герус.

DSC 0094 scaled

Свої вітальні слова промовили й міжнародні учасники. Зокрема, представник Іраку Муххамед Хафіз висловив свою тверду позицію співпраці з Україною. Водночас, висловив надію, що ситуації в нашій країні ситуація закінчиться перемогою України.

DSC 0109 scaled

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено