Івано-Франківськ

Медикам з Прикарпаття, які видавали фіктивні довідки “ухилянтам”, оголосили про підозру (ФОТО)

Прикарпатські правоохоронці завершили досудове розслідування у справі видачі військовозобов’язаним чоловікам фіктивних довідок.

392793778 319770870697149 2522473301398923804 n scaled

Протиправну діяльність лікарів правоохоронці викрили ще в березні 2023 року. Організаторів каналу наразі судять. Кримінальна відповідальність загрожує також й лікарям, які вступили у злочинну змову із затриманими правопорушниками.

Про це інформує пресслужба поліції Івано-Франківщини, пише ПІК.

“Під час досудового розслідування слідчі встановили, що до протиправної діяльності причетні лікар-психіатр обласного закладу здоров’я із надання психіатричної допомоги, а також психіатр Калуської центральної районної лікарні”, – йдеться у повідомленні.

Медики оформляли фіктивні документи про нібито наявність у військовозобов’язаних чоловіків психічних захворювань.  На підставі цих довідок “ухилянти” незаконно отримували групи інвалідності, а відтак їхали за кордон.

Коштували такі «довідки» від 100 до 1000 доларів США. Правоохоронці задокументували декілька фактів отримання медиками грошей від організаторів каналу незаконного перетину держкордону.

Слідчі оголосили медикам про підозру одразу за двома статтями. Окрім цього лікарю з Калуша додатково повідомлено про підозру за “використання завідомо підробленого документа”.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено