Івано-Франківськ

На Прикарпатті “ухилянтів” на квадроциклах переправляли за кордон (ФОТО)

Ухилянтів переправляли на квадроциклах поза пунктами пропуску у лісистій місцевості Карпатських гір. 

371950210 705729454929121 151769257110508363 n

СБУ заблокувала механізм переправлення ухилянтів через кордон, який діяв у Верховинському районі Івано-Франківщини. Коштувала така «послуга» 4 тисячі доларів з одного чоловіка.

Про це інформує Служба безпеки України в Івано-Франківській області, пише ПІК.

СБУ встановила, що до організації злочину причетний 28-річний мешканець Надвірнянського району. Він підшукував клієнтів та організовував перетин ними кордону.

СБУ задокументувала отримання організатором 1 тисячі доларів від військовозобов’язаного як частини оплати за сприяння у виїзді за кордон.

“На допомогу собі він залучив провідника, який безпосередньо займався перевезенням військовозобов’язаних чоловіків. Військова контррозвідка СБУ затримала провідника та трьох ухилянтів поблизу гірського села Гринява неподалік кордону з Румунією. У фігуранта вилучили квадроцикл та 4400 доларів авансу, отриманого за послуги з перевезення військовозобов’язаних”, – йдеться у повідомленні.

Одночасно з цим відбулося затримання організатора злочину. У нього вилучили кошти, отримані за незаконні «послуги» та оголосили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

Також планується повідомлення про підозру в незаконному переправленні осіб через державний кордон України перевізнику та проводиться розшук ще одного спільника.

Фігурантам загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з конфіскацією майна.

Військова контррозвідка встановлює військовослужбовців прикордонного загону, які «закривали очі» на переправлення чоловіків через кордон поза межами пунктів пропуску.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено