Івано-Франківськ

З 2024 року в Україні скасують заочну форму навчання: як зміниться вища освіта

Студенти зможуть вибирати, скільки вчитися, які саме предмети цікаві й навіть зможуть змінювати спеціальність після 1–2 років навчання.

focused on exam 688VDM8 scaled 1 scaled

В Україні планують скасувати заочну форму навчання, дозволити студентам вибирати спеціальності та регулювати терміни їх вивчення. Відповідний законопроєкт вже підтримав уряд.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає ПІК.

За його словами, студенти, які навчаються у виші за контрактом, зможуть регулювати термін навчання. Наприклад, пришвидшити навчання й завершити бакалаврат за 3 роки замість чотирьох. Чи навпаки — отримати ступінь за 6 років.

Таким чином можна буде формувати зручний графік, якщо студент працює чи хоче приділити більше уваги певним предметам.

“Вибір спеціальності після першого чи другого курсу. У 17 років суперскладно вибрати професію на все життя. Тому даємо студентам більше часу та можливостей, щоб визначитися. Вступаєте на певну галузь, 1—2 роки вивчаєте загальні предмети, далі — вибираєте конкретну спеціальність, яка до душі”, – додав Федоров.

Як зазначив Михайло Федоров, в Україні з 2024 року запровадять дистанційне навчання замість заочного чи вечірнього.

“Україні потрібні освічені громадяни, тому відмовляємося від заочки з 2024 року. Заочна форма навчання — радянський рудимент освіти. Дистанційне навчання показало себе ефективніше, ніж купування дипломів та освіта “для галочки”, – написав міністр.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено