Івано-Франківськ

В Україні деяким пенсіонерам скасують пенсії через пів року

Процес скасування пенсійних виплат відбувається уже протягом доволі довгого періоду.

В Україні деяким пенсіонерам скасують пенсії через пів року

Деякі пенсії скасовуються і не підлягають відновленню, відповідно до чинного законодавства. Заступниця міністра соціальної політики Дарина Марчак у ефірі телемарафону пояснила, хто з українців знаходиться у зоні ризику, пише ПІК.

“Я б хотіла всіх заспокоїти і сказати, що насправді механізм працює вже давно, багато років, і це постійна практика того, як працює система соціальних виплат і пенсій. А зараз ми навпаки працюємо над тим, щоб послабити і зробити цей механізм простішим і адаптованішим для тих громадян, які перебувають за кордоном або в зоні бойових дій, і в яких є проблеми з реалізацією цього механізму”, – зазначила вона. 

Першочергово йдеться про пенсіонерів, які 6 місяців не проводили жодних операцій зі своїм пенсійним рахунком. Цей механізм було введено ще декілька років тому.

“Ми не знаємо, що з цією людиною могло статися, і щоб гроші платників ЄСВ не сплачували в такий спосіб, що вони просто лежать і не використовуються ніким, ще кілька років тому було запроваджено цей механізм”,
– пояснює Марчак

Проте це не означає, що виплати скасовано повністю. Ці кошти зберігаються на рахунках ПФУ поки не відбудеться з’ясування ситуації. Наприклад, якщо пенсіонер помер, гроші не надаватимуться. Але у випадку неправомірного скасування, українець зможе отримати свої кошти.

Для того аби людина могла надалі отримувати кошти, їй потрібно пройти фізичну ідентифікацію. Це можливо здійснити як онлайн, так і офлайн. Пройти верифікацію можна і через вебпортал ПФУ та завдяки сервісу “Дія. Підпис”. Громадяни, які перебувають за кордоном, також можуть здійснити ідентифікацію у консульстві через уповноважену особу.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено