Івано-Франківськ

Наслідки буревію, грип атакує, застрелений поліцейський: ТОП-10 новин тижня (ФОТО, ВІДЕО)

Ряд актуальних та важливих подій завершального тижня жовтня-2023, які варті повторного перегляду.

Війна в Ізраїлі, удар по Грозі, ведмідь напав на коня: ТОП-10 новин тижня (ФОТО)

ТОП-10 новин тижня, які трапилися за 23 по 29 жовтня 2023 року в Україні та на Прикарпатті в черговому огляді Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК).

На Прикарпатті вирувала негода: наслідки прибрали рятувальники

В ніч на 28 жовтня у кількох областях України вирувала негода, яка наробила чимало збитків, подекуди призвела до жертв. Не оминула стихія і Прикарпаття. Через шквалисті пориви вітру у кількох районах області, а саме: Надвірнянському, Косівському, Верховинському та Івано-Франківському було пошкоджено лінії електропередач.
IMG 20231028 083237 752 scaled 1

Впродовж ночі, рятувальники ДСНС в Івано-Франківській області 12 разів залучалися на прибирання повалених внаслідок сильних поривів вітру дерев, які в більшості перекривали рух на автодорогах.

В містах України також спостерігаються сильні пориви вітру.

У Києві через сильний вітер загинув чоловік – на нього впало дерево. Трапилося це в Шевченківському районі. Згодом, кількість жертв негоди збільшилась до двох – в Подільському районі Києва теж дерево впало на чоловіка

Нардеп Тищенко у Франківську шукав “ворожі ботоферми”

Одіозний Народний депутат України Микола Тищенко завітав до Івано-Франківська, куди, як стверджує, “переїхали деякі ботоферми з Одеси, Дніпра та Києва”.

Зокрема, нардеп вказав адресу “Вул. Грушевського, 72, 6 поверх”, де наче б то знаходиться ворожа ботоферма.

Після цього скандальний ресторатор відправився на Львівщину, де на нього напали та побили.

111 4 scaled

“Боровся з мафією до пізнього вечора”, – так Тищенко пояснив за що його побили у Львові

Каже, що приїхав у селище Брюховичі, щоб запобігти рейдерському захопленню пансіонату.

CБУ викрила на системній корупції посадовців БУВР

Служба безпеки України заблокувала корупційний механізм, який налагодили посадовці Дністровського басейнового управління водних ресурсів Державного агентства водних ресурсів України.

До функціонування схеми причетні начальник та головний механік одного з відділів цього управління в Івано-Франківську. Служба безпеки та поліція задокументували вимагання та отримання фігурантами хабара в сумі 150 тис. грн. від мешканця міста за надання в користування спецтехніки.

395439979 323825510291685 6017493056278089776 n scaled 1

На Прикарпатті знайшли застреленим офіцера громади

На Івано-Франківщині, у приміщенні Надвірнянського відділу поліції, знайшли застреленим офіцера Пасічнянської громади Михайла Лозяка. Його тіло виявили 23 жовтня 2023 року

Поліцейські розпочали службову перевірку. Також відкрили кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України.

MyCollages 69 scaled 1

Заступниця Пасічнянського сільського голови Ольга Ганиш розповіла, що Михайло Лозяк з травня працював офіцером у громаді.

Поховали Михайла Лозяка 25 жовтня у селі Красна Надвірнянської територіальної громади.

Поліція оголосила у розшук франківського забудівника Івана Мельника

Управління карного розшуку УМВС в Івано-Франківської області оголосило у розшук засновника будівельної компанії “M Group Development” Івана Мельника.

Відповідне повідомлення з’явилося на сайті МВС від 25 вересня 2023 року.

333 2 scaled

Йому інкримінують, зокрема, шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою, а також відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом.

Псевдоволонтера з Калуша мобілізували до війська: суд зупинив провадження у справі

Суд зупинив провадження у справі псевдоволонтера з Калуша Віталія Хемича: обвинуваченого мобілізували до війська. Про це повідомили 25 жовтня під час судового засідання у Калуському міськрайонному суді.

270ff7af3661f1f4 scaled 1

“Наразі обвинувачений Віталій Хемич призваний на військову службу за контрактом під час мобілізації у військову частину А4247. Cуд вважає за доцільне зупинити судове провадження щодо обвинуваченого до його звільнення з військової служби”, — сказала суддя Олександра Кардаш.

Сам Хемич на слухання справи не прийшов.

В Івано-Франківській області виявили грип штаму А

 За тиждень в Україні на ГРВІ, COVID-19 та грип захворіли 143 300 людей, що на 20 % більше, ніж тиждень тому.

“Грип штаму А виявили в Івано-Франківській області, в Чернівецькій області циркулює грип типу В”,– йдеться у повідомленні Міністерства охорони здоров’я,

6c16f95e5837b7a15cc22a32eb72fad8 XL scaled

Загалом по Україні 3 330 людей потрапили до лікарень з захворюваннями на ГРВІ, грип та COVID-19. Серед пацієнтів, які потребували госпіталізації, 57 % — діти віком до 17 років.

З 9 по 15 жовтня в країні зареєстровано 34 летальних випадки внаслідок COVID-19, серед людей старше 35 років. Летальних випадків внаслідок грипу немає.

Скільки хворих на Прикарпатті та чи загрожує області спалах захворювання — читайте у матеріалі.

Як в обласному перинатальному центрі Франківська виходжують немовлят 

Тихо, тепло і темно – це все про дитячу реанімацію, де виходжують передчасно народжених діток, та діток, які народжені від матерів з екстрагенітальними патологіями. Щорічно через відділення інтенсивної терапії новонароджених Івано-Франківського обласного перинатального центру проходить понад 350 дітей.

Наразі в реанімації Івано-Франківського обласного перинатального центру знаходяться 10 немовлят. Як виходжують діток – дивіться у сюжеті ПІК.

З поповненням: у відомих акторів з Івано-Франківська народився первісток

Заслужена артистка України Галина Баранкевич та актор та режисер театру і кіно Олексій Лейбюк стали батьками.

MyCollages 73 scaled

«Сину! Привіт, наша Радість!!! Дякуємо Боженьці і Богородиці за цю найвеличнішу ласку!!! А ми ще на етапі усвідомлення…», – написала у соцмережі Галина Баранкевич.

  • Дякуємо, що читаєте ПІК! Мирного усім тижня! Переможних новин! Віримо в ЗСУ!

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено