Івано-Франківськ

У МОЗ спростували інформацію щодо запровадження карантину через спалах гепатиту А

Наразі спалах гепатиту А зафіксований лише на Вінниччині.

c074e66d 9f4f 4b69 83d1 c4112f47d1c9 scaled

Інтернет- мережею шириться фейк щодо запровадження карантину через спалах гепатиту А. Це фейк та частина ворожої ІПСО, заявили у Міністерстві охорони здоров’я України, пише ПІК

Ситуація в Івано-Франківській області

На сьогодні в Україні на території Івано-Франківської області немає спалаху гепатиту А. Усі випадки, зареєстровані на території області, є поодинокими та не мають спільного епідеміологічного звʼязку.

“Протягом жовтня в області виявили 12 випадків захворювання. Ці випадки не повʼязані між собою: люди інфікувались у різний час та через різні причини. Відповідно, така кількість випадків за три тижні не може бути кваліфікована як спалах”, – наголошують у МОЗ.

Також інформують, що у 2022 році в Україні зареєстрували 281 випадок гепатиту А. За 9 місяців цього року зареєстровані 314 випадків захворювання.

“Наразі спалах гепатиту А зафіксовано лише на Вінниччині. Там тривають посилені протиепідемічні заходи”, – додають у МОЗ.

Довідково: Гепатит А постійно реєструється на території України. Найчастішою причиною є порушення санітарно-гігієнічних норм: погано вимиті руки, використання чи вживання забрудненої води. Людина може інфікуватися, якщо вип’є заражену воду або з’їсть продукти, які готував хворий.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено