Івано-Франківськ

Польські перевізники заблокували рух вантажівок на трьох пунктах пропуску

Організатори протесту планують пропускати по одному вантажному автомобілю на годину.

Польські перевізники заблокували рух вантажівок на трьох пунктах пропуску

Ускладнений рух для вантажівок з боку Польщі через страйк польських перевізників. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України, пише ПІК.

“Після 13-ї години, шостого листопада відбулося поступове блокування руху вантажного транспорту у напрямку пунктів пропуску «Ягодин-Дорохуськ», «Краківець-Корчова», «Рава-Руська-Хребене». Ускладнення руху можливе як на в’їзд до Польщі, так і на виїзд”, – йдеться у повідомленні. 

Польські підприємці оголосили страйк через надмірну конкуренцію після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та ЄС. За словами організаторів страйку, його учасники пропускатимуть гуманітарні і військові вантажі, автобуси та приватний автотранспорт. Блокада стосується тільки вантажівок.

«Ми не вимагаємо невідомо чого, ми хочемо повернення до нормальності, як було перед війною, до тих 160 тисяч дозволів, а не так, як зараз, – польський кордон станом на сьогодні вже перетнуло 880 тисяч українських вантажівок. Це величезна кількість. Переважно ці машини приїжджають порожні, беруть товар у Польщі і везуть по цілій Європі. Забирають нашу роботу», – каже учасник блокади кордону Бартош Ясінський у коментарі “Радіо Свобода”.

Також активісти вимагають вилучити польські машини з української електронної черги «єЧерга» і створити для них окрему. Щоб стати в електронну чергу, польський перевізник мусить перетнути кордон, тобто заїхати в Україну. Натомість український водій бронює місце в черзі заздалегідь, перебуваючи ще за кордоном, не завершивши попередній рейс. І це, на думку польських підприємців, не є справедливим.

Кордон протестувальники обіцяють перекривати цілодобово, поки не будуть виконані їхні вимоги. Вони кажуть, що мають дозвіл на проведення пікету аж до 3 січня 2024 року.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено