Івано-Франківськ

Найбільші імперії в історії людства – інфографіка

Протягом світової історії існувало багато імперій, але всі вони зрештою припинили своє існування.

Imperiya logo scaled

Найбільшою імперією в історії людства – як за чисельністю населення, так і територією – є Британська, пише “Слово і Діло”.

Вона формувалася протягом кількох сотень років шляхом колонізації, воєн та торгівлі, а кульмінацією її розширення вважається початок XX століття: на піку розвитку Британська імперія займала приблизно чверть суходолу Землі.

Про неї говорили: «Над Британською імперією ніколи не заходить сонце», оскільки імперія складалася з колоній по всьому світу.

Другою найбільшою імперією в історії була Монгольська імперія – 24 млн квадратних кілометрів або 16% площі суходолу Землі. Її розквіт припав на середину XIII століття – тоді межі імперії тяглися від Японського моря до західної частини Малої Азії (сучасна Туреччина).

Російська імперія, про відновлення якої мріє путін, займала 15% суходолу (22,8 млн квадратних кілометрів) – пік площі припав на другу половину XIX століття.

Ще однією могутньою імперією була Династія Цин у Китаї – до кінця XVIII століття її площа завдяки війнам становила 14,7 млн квадратних кілометрів або 10% суходолу Землі.

Трохи менше – 13,7 млн квадратних кілометрів або 9% площі суходолу – займала Іспанська Імперія на початку XIX століття.

Друга Французька Колоніальна Імперія у свої найкращі часи – початок XX століття – займала 11,5 млн квадратних кілометрів території або 8% суходолу Землі.

У середині VIII століття 7% суходолу Землі займав Омеядський халіфат. Імперія займала більшу частину Близького Сходу та Північної Африки.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено