Івано-Франківськ

В Україні зростуть соціальні виплати: як зміниться розмір допомоги

На 2024 рік заплановане підвищення прожиткового мінімуму, яке вплине на розмір виплат.

2796488

Українські сім’ї отримують грошову допомогу при народжені дитини. Зараз ця сума становить 41 280 гривень. У 2024 році розмір деякої державної соціальної допомоги зросте.

Про це в коментарі сайту ТСН.ua повідомила перша заступниця міністра соціальної політики Дарія Марчак.

Прожитковий мінімум для дітей

Покриття витрат на виплату державної соціальної допомоги здійснюється за рахунок коштів державного бюджету. На сьогодні установлено прожитковий мінімум для дітей віком до 6 років у розмірі 2 272 грн, для дітей віком від 6 до 18 років — 2 833 грн.

У проєкті закону України “Про державний бюджет України на 2024 рік” заплановане підвищення лише прожиткового мінімуму на наступний рік. Передбачається встановити прожитковий мінімум для дітей віком до 6 років — 2 563 грн, для дітей віком від 6 до 18 років — 3 196 гривні.

Підвищення прожиткового мінімуму сприятиме соціальній підтримці сімей з дітьми та забезпечить підвищення у 2024 році розміру державної соціальної допомоги, який залежить від прожиткового мінімуму.

Допомога матерям-одиначкам

“Допомога на дітей одиноким матерям надається в розмірі, що дорівнює різниці між 100 відсотками прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців”, – йдеться у повідомленні.

Максимальний розмір допомоги становить:

  • На дітей віком до 6 років — 2 272 грн;
  • На дітей віком від 6 до 18 років — 2 833 грн.

Виплати аліментів на дитину

Тимчасова допомога надається дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання (перебування) їх невідоме.

На сьогодні розмір тимчасової допомоги розраховується як різниця між 100 відсотками прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, але не менше ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Попередні шість місяців становлять два квартали, що передують місяцю, який передує місяцю звернення за призначенням тимчасової допомоги.

Максимальний розмір такої допомоги становить:

  • Для дітей віком до 6 років — 2 272 грн;
  • Для дітей віком від 6 до 18 років — 2 833 грн.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram,Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено