Івано-Франківськ

На Рівненщині зафіксували випадок масового захворювання на ботулізм: хто заразився

Це другий випадок масового захворювання на цю інфекцію за останні 10 років.
2 3 scaled

фото ілюстративне

Троє чоловіків з Рівненщини заразилися ботулізмом. Зокрема, другого листопада стало відомо про захворювання у 42-річного жителя Рівненщини, пише Суспільне.

“Бригада будівельників з шести осіб з Рокитного, перебуваючи на будівельних роботах в Києві, добре повечеряла привареним солоним свинячим м’ясом з прошарками сала домашнього приготування без термічної обробки. З шести троє захворіли на ботулізм”, — повідомив детальніше про цей випадок генеральний директор обласного центру контролю та профілактики хвороб Роман Сафонов 

Не дивлячись на симптоми, за медичною допомогою хворі звернулись не одразу. Через погіршення стану , спочатку вони повернулися на Рівненщину, а вже тоді звернулися до медиків.

Сафонов додав, що перший хворий звернувся до лікарів на сьомий день захворювання, а двоє інших чоловіків — на 11 день із симптомами блювання, проносом, двоїнням в очах, які є характерними для ботулізму.

“Усі три випадки були лабораторно підтверджені, хворим введений анатоксин ботулінічний і наразі всі живі, продовжують лікуватись з хорошим прогнозом в стаціонарі”, — зауважив Роман Сафонов.

Довідково:

  • Найчастіше бактерію, яка викликає ботулізм, можна виявити в консервованих фруктах, овочах, грибах, соленій і копченій рибі домашнього приготування, шинці. Потенційно небезпечними є консервовані продукти, які попередньо не були ретельно вимиті чи погано термічно оброблені.
  • Щоб не захворіти, важливо відмовитися від вживання сумнівних харчових продуктів. Купуючи їх, обов’язково необхідно звертати увагу на термін придатності продуктів, зовнішні та смакові властивості.
  • В більшості, спожиті хворими на ботулізм харчові продукти були неякісні. При виготовленні домашніх виробів необхідно дотримуватись технологій приготування, термооброблення і правил зберігання домашніх консервів.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено