Івано-Франківськ

Спалах гепатиту А: яка ситуація на Вінниччині та інших областях

Кожен випадок захворювання досліджують, а людей, що контактували з хворими — вакцинують.

photo 422845

Спалах вірусного гепатиту А зафіксований тільки у Вінницькій області, у решті регіонів України – поодинокі випадки, які не мають спільного епідеміологічного зв’язку.

Про це заявив заступник міністра, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін, пише ПІК.

Від 17 жовтня до 6 листопада на Вінниччині підтвердили 245 випадків гепатиту А. До лікарень потрапили 182 людини. Вже 128 хворих (серед яких 24 дитини) пройшли лікування і їх виписали, ще 54 пацієнтів залишаються в медзакладах.

“Оскільки зараз переважає контактно-побутовий шлях передачі, впроваджено вакцинацію осіб з кола близьких до хворих контактів, медичних працівників, це дозволяє зупинити поширення та локалізувати передачу інфекції. Кількість як госпіталізованих, так і нових випадків на Вінниччині зменшується, що говорить про ефективність протиепідемічних заходів та контроль над спалахом”, — зазначив Ігор Кузін.

У відповідь на спалах вірусного гепатиту А на Вінниччині посилили протиепідемічні заходи, зокрема тимчасово обмежили продаж товарів домашнього виробництва на ринках та ярмарках.

До слова, у Міністерстві охорони здоров’я спростували інформацію щодо запровадження карантину через спалах гепатиту А.

Довідково: Гепатит А постійно реєструється на території України. Найчастішою причиною є порушення санітарно-гігієнічних норм: погано вимиті руки, використання чи вживання забрудненої води. Людина може інфікуватися, якщо вип’є заражену воду або з’їсть продукти, які готував хворий.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено