Івано-Франківськ

Українці отримуватимуть “третю платіжку” за газ: за що доплачуватимуть

Однак поки що тарифів на роботи з обслуговування внутрішньобудинкових мереж немає.

Українці отримуватимуть "третю платіжку" за газ: за що доплачуватимуть

Незабаром українці отримуватимуть «третю платіжку» за газ. У ній зазначатиметься вартість утримання внутрішньобудинкових мереж, як окрема послуга.

За що саме будуть сплачувати українці в новій платіжці з обслуговування газових мереж розповів голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко у Facebook, пише ПІК.

“Законодавство надало право власнику обирати організацію, яка виключно на договірних умовах та на платній основі здійснюватиме роботи з обслуговування внутрішньобудинкових мереж. Один раз на рік спеціалісти повинні здійснювати візуальний огляд газопроводів, перевіряють наявності вільного доступу до них, стану пофарбування і кріплень газопроводу”, – йдеться у повідомленні.

Один раз на три роки (саме в міжопалювальний період) у багатоповерхівках випробовують на щільність під певним тиском ділянки газопроводів. А ось у приватних будинках та квартирах такі випробування здійснюються лише тоді, якщо протяжність внутрішнього газопроводу становить більше ніж 5 м.

Щороку, одночасно з техоглядом газового обладнання здійснюється перевірка наявності тяги в димових та вентиляційних каналах. Також, не рідше одного разу на рік, надавач послуг повинен перевірити належну роботу стаціонарних сигналізаторів загазованості приміщень.

“Однак поки що тарифів на роботи з обслуговування внутрішньобудинкових мереж немає. Їх має встановити та докладно розписати НКРЕКП, але зараз усе це лише в процесі. Саме Нацкомісія займається розробкою типового договору і тарифів на таке техобслуговування”, – додає експерт.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено