Івано-Франківськ

На Львівщині близько року чоловіки виїздили за кордон під виглядом священників

Незаконна схема дозволяла чоловікам перетинати кордон України.

image 2

Жовківський районний суд Львівської області визнав винним чоловіка в організації незаконного переправлення людей через державний кордон, повідомляє «Судовий репортер».

Після заборони на виїзд за кордон під час війни для чоловіків від 18 до 60 років, обвинувачений розробив план поїздок до Польщі у ролі священнослужителів.

“Попередньо обвинувачений подавав до Державної служби України з етнополітики та свободи совісті неправдиві відомості. І потім при проходженні паспортного контролю предʼявлялися документи про приналежність особи до релігійної громади”, – йдеться у повідомленні.

Восени минулого року чоловік поїхав, ніби він є дияконом Релігійної громади обʼєднання «Дім Хліба» Християнських Євангельських церков у місті Кривий Ріг.  Чоловіки виїздили також як священники Церкви Віри Євангельської «Небесний Дар» і релігійної громади «Нове покоління».

Останній випадок трапився на початку серпня цього року. Обвинувачений сів зі своїм “клієнтом” в автобус Львів-Варшава, щоб супроводити його через держкордон. Затримали його при перевірці документів на пункті пропуску «Рава-Руська — Хребене».

У підготовчому засіданні суду повідомили про угоду про визнання винуватості.

До слова, чолвоік раніше не судимий і має активну громадянську позицію, що полягає у волонтерській діяльності. Його засудили до 5 років позбавлення волі умовно, звільнивши з іспитовим строком 2 роки.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено