Івано-Франківськ

Складніший для виявлення: Іран випускає новий шахед

Він пофарбований у чорний матовий колір, що ще може ускладнити роботу візуального виявлення.

Складніший для виявлення: Іран випускає новий шахед

Іран офіційно представив нову модифікацію дрона Shahed-136, що отримала назву Shahed-238. Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що вона є складнішою для виявлення, пише ПІК.

“Іран новий шахед випускає з реактивним двигуном, з різним радіолокаційним наведенням. Є різні варіанти. Цей шахед є дуже реактивним. Він пофарбований у чорний матовий колір, що ще може ускладнити роботу візуального виявлення. Не знаю, чи отримуватиме їх Росія, але досвід такий у цих держав є”, — сказав Ігнат.

Речник помітив, що Росія стала частіше запускати дрони у нічний час, аби ускладнити їх візуальне виявлення. У такий спосіб країна-агресор постійно змінює тактику застосування ударних БПЛА. Він також нагадав, що в Україні серійно виготовляють аналог великого іранського безпілотника Shahed-136:

“В Україні вже виготовляють зразки, які долітають до Москва-сіті. Хочеться їх мати більше. Хочеться, щоб ефективніше їх застосовували, щоб масово, щоб вони були стійкими для РЕБ, щоб вони могли леліти на тисячі кілометрів, щоб Росії завдавати таких же болючих ударів, як вона завдає нам”. 

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено