Івано-Франківськ

Ніяких заводів не буде: мер Косова розповів, що на Прикарпатті робитимуть з сміттєвими відходами

За словами Юрія Плосконоса, інформація про те, в області збудують п'ять сміттєпереробних заводів не зовсім відповідає дійсності.

FB IMG 1700717822986 scaled 1

Мер Косова пояснив про що свідчить Меморандум підписаний між Міністерством екології, Департаментом екології ОДА і головами п’яти громад: Бурштинської, Городенківської, Калуської, Косівської та Надвірнянської, пише ПІК.

“Меморандум передбачає дії,які покликані вирішити проблему з накопиченням і утилізацією Твердих Побутових Відходів(ТПВ) на території області. Тепер до суті: ніяких заводів не буде. Передбачається на території чотирьох громад збудувати УМ-1. Це об’єкт, на який буде завозитись ТПВ, на ньому стоятиме сортувальна лінія. Буде відсортовуватись ПЕТ пляшка, пластик, скло, метал, картон. Все це буде упаковуватись і продаватись для повторної переробки”, написав Юрій Плосконос у Фейсбук.

Він додав, що в одній з громад стоятиме УМ-2, який крім перечислених функцій буде спалювати RDF паливо, отримане тепло буде використовуватись або на виробництво електроенергії, або для нагрівання житла централізованою системою опалення.

“Тобто кожна з вище перечислених громад має створити комунальне підприємство, яке буде займатись даною діяльністю, або доручити цю роботу вже існуючому. Цим п’яти підприємствам буде належати 51% діяльності. Решту 49% належатиме приватному інвестору”, – зазначив очільник Косова.

 Плосконос підкреслив, що підписання Меморандуму – це тільки декларація про наміри:

“Дай Бог щоб ці наміри реалізувались в конкретні дії, щоб знайшовся інвестор, який в це все вкладе кошти і щоб в результаті ми позбулись проблеми з накопиченням і утилізацією ТПВ”. 

Нагадаємо, що на Прикарпатті на території п’яти громад мають збудувати сміттєпереробні заводи, де планують переробляти понад 450 тис.тонн відходів на рік.

Читайте також у ПІК:

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено