Івано-Франківськ

Трактор у річці, снігова негода, побиття військового: ТОП-10 новин тижня за 27.11-03.12 2023 року

А також отруєння дружини Буданова та чому Порошенка не випустили за кордон.

ТОП-10 новин тижня, які трапилися за 27 листопада – третє грудня 2023 року в Україні та на Прикарпатті в черговому огляді Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК).

СИТУАЦІЯ НА ФРОНТІ

407745656 698168905829524 4538502570060124571 n scaled

Минулої ночі наші Сили ППО знищили 10 із 12 ворожих дронів. Більшість шахедів збили на Миколаївщині та у Старокостянтинові на Хмельниччині. Росіян атакували Україну безпілотниками впродовж усього тижня.

На лінії фронту протягом минулої доби відбулося 88 бойових зіткнень. Зокрема, на Авдіївському напрямку наші воїни відбили 25 атак ворога, на Бахмутському – 21. Також окупанти 12 разів безуспішно намагалися відновити втрачене положення в районі Роботиного на Запоріжжі. За суботу українські захисники ліквідували ще 930 окупантів та 11 бойових броньованих машин росіян.

Також російські загарбники в ніч на 30 листопада одночасно випустили шість ракет по Покровську на Донеччині. Парамедики поліції витягнули з-під завалів немовля.

Від початку 2023 року росіяни 59 тисяч разів обстріляли населені пункти у 24 регіонах України. Дві тисячі українців загинули, 11 тисяч людей постраждали. 

У ТЛУМАЧІ П’ЯНИЙ ВОДІЙ ПОБИВ ВІЙСЬКОВОГО

Не сподобалося, що той повільно їде: у Тлумачі п'яний водій побив військового і втік (ФОТО)

У Тлумачі, 30 листопада під час конфлікту на дорозі, нетверезий водій накинувся на військового Ігоря Федорчака, що виїжджав зі свого подвір’я. Чоловік втратив сина на війні. Нападник вдарив військового по обличчі та утік. Правоохоронці розшукали 40-річного місцевого жителя та відкрили на нього кримінальне провадження за фактом хуліганства.  

За свої дії зловмиснику загрожує покарання від накладення штрафу до обмеження волі на строк до п’яти років.

ОТРУЄННЯ ДРУЖИНИ БУДАНОВА

2999046

В дружини начальника ГУР Кирила Буданова Маріанни діагностували отруєння важкими металами. Зазначалось, що вона жива і пройшла перший етап лікування. За попередньою інформацією Буданову та кількох співробітників ГУР отруїли зокрема миш’яком та ртуттю.

Раніше Буданов розповідав, що дружина живе з ним в кабінеті ГУР і перебуває з ним “24/7”. При цьому вона не працює в ГУР, сказав він в інтерв’ю Радіо Свобода наприкінці серпня.

НА СНЯТИНЩИНІ ТРАКТОР З ЛЮДЬМИ ВПАВ У РІЧКУ

407397199 662814086007958 2948990792554915138 n scaled

Другого грудня, у селі Горішнє Залуччя Снятинської громади трактор під час руху по дамбі з’їхав у річку Черемош. У кабіні перебували двоє людей, які через сильну течію самостійно вибратися з трактора не змогли. Їм допомогли рятувальники.

СНІГОВА НЕГОДА

FB IMG 1701456550477 scaled

На тижні, що минає снігові замети з центральної та південної України перейшли на захід. Так, ускладнений рух на дорогах та аварійні вимкнення електроенергії були на Львівщині та Прикарпатті. Зокрема, на Франківщині рятувальники витягували автомобілі та карету “швидкої”, які застрягли у снігу, розрізали дерева. А енергетики ліквідовували вимкнення електроенергії у населених пунктах.

Декілька новин до цієї теми:

У НАДВІРНІЙ ЧОЛОВІК ВПАВ У ТРАНШЕЮ 

photo1701443010 1 scaled

 Першого грудня у Надвірній трапився трагічний випадок: з траншеї рятувальники витягнули тіло чоловіка. Всі обставини трагедії встановлюють правоохоронці.

КОЛОМИЯНИН ПРОДАВ ЗБРОЮ КРИМІНАЛЬНИМ УГРУПУВАННЯМ

Житель Коломиї продав зброю та боєприпаси кримінальним угрупуванням (ФОТО)

Зокрема, СБУ задокументувала продаж чоловіком трьох автоматів «АК-74» та автоматичного пістолета «Стєчкіна» з набоями мешканцю однієї з центральних областей. Арсенал зброї та вибухівку 53-річний чоловік ховав у схроні, облаштованому в недобудованій споруді неподалік приватного будинку одного з членів родини.

ПОРОШЕНКО І КОРДОН

Скандал на кордоні: Порошенка знову не випустили з України 

Прикордонники не випускають п’ятого президента України Петра Порошенка за кордон у відрядження до Польщі та США. Він назвав це “антиукраїнською диверсією”. 

 В Службі безпеки України заявили, що, згідно з контррозвідувальними даними, лідер фракції “Європейська солідарність” Петро Порошенко мав заплановану зустріч з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, який, як вказали в СБУ, “системно висловлює антиукраїнську позицію, є “другом Путіна” і закликає зняти санкції з РФ”.

ШАНС НА БАТЬКІВСТВО

У ” Прикарпатському центрі репродукції людини” використовують різноманітні методи для лікування безпліддя. Які лікують безпліддя – дивіться у сюжеті ПІК.

Попри різні новини, наша область і Україна продовжує втрачати у цій жорстокій війні захисників. Вічна пам’ять і слава усім, хто поліг у бою за Батьківщину з Прикарпаття цього тижня! Щирі співчуття рідним героїв!

  • Дякуємо, що читаєте ПІК! Мирного усім тижня! Переможних новин! Віримо в ЗСУ!

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено