Івано-Франківськ

У Міноборони пояснили, чому Зеленський не виступив у Сенаті США

Президент мав звернутися до американських сенаторів у вівторок, 5 грудня.

У Міноборони пояснили, чому Зеленський не виступив у Сенаті США

Президент України Володимир Зеленський скасував свій виступ на запланованому секретному брифінгу у Сенаті США. Міністр оборони Рустем Умєров пояснив причину, пише ПІК.

«Це війна, ситуація змінюється. Але, я думаю, Зеленський вдячний і зробить це, коли буде можливо наступного разу», – сказав він.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський мав звернутися до американських сенаторів у вівторок за допомогою захищеної відеоконференції. Розмова мала відбутися на секретному брифінгу. Вночі стало відомо, що Зеленський не братиме участь у секретному брифінгу в Сенаті США.

Як пояснив, не вдаючись у подробиці, лідер сенатської більшості Чак Шумер, у лідера України в останню хвилину нібито виникли невідкладні справи.

Брифінг скасували всього за кілька годин після виступу керівника офісу президента Андрія Єрмака в Інституті миру США у Вашингтоні. Він заявив, що без нових поставок американської військової допомоги Україна дуже “ризикує програти війну Росії”.

“Нам буде важко втриматися на тих же позиціях і просто вижити”, – сказав він.

А у понеділок спікер Палати представників республіканець Майк Джонсон відповів негативно на заклики демократів надати Україні додаткову допомогу на десятки мільярдів доларів.

“Адміністрація Байдена не змогла по суті відповісти на жодне з наших обґрунтованих занепокоєнь – з приводу відсутності чіткої стратегії в Україні, щодо шляхів вирішення конфлікту або плану адекватного забезпечення відповідальності за допомогу, яку надають американські платники податків”, – написав він у фейсбуці.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено