Івано-Франківськ

В Угорщині заявили, що не бажають брати участі у “внутрішньополітичній боротьбі Зеленського”

Держсекретар країни прокоментував заяву СБУ про заплановану зустріч Петра Порошенка та Віктора Орбана.
В Угорщині заявили, що не бажають брати участі у "внутрішньополітичній боротьбі Зеленського"

На фото держсекретар Угорщини Золтан Ковач

Державний секретар з питань публічної дипломатії та зв’язків з громадськістю Угорщини Золтан Ковач у відповідь на заяви СБУ про скасування відрядження Петру Порошенку, заявив, що його країна “не бажає брати участь у внутрішньополітичній боротьбі президента Володимира Зеленського”, пише ПІК з посиланням на Букви.

“У відповідь на заяву, оприлюднену на сайті Служби безпеки України, Угорщина не бажає брати участь у внутрішньополітичній боротьбі президента Володимира Зеленського. Такі новини, як ця, і ці політичні чистки є ще одним свідченням того, що Україна ще не готова до членства в Європейському Союзі”, – зазначив Ковач.

Нагадаємо, що в Службі безпеки України заявили, що, згідно з контррозвідувальними даними, лідер фракції “Європейська солідарність” Петро Порошенко мав заплановану зустріч з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, який, як вказали в СБУ, “системно висловлює антиукраїнську позицію, є “другом Путіна” і закликає зняти санкції з РФ”.

В заяві також пояснили, що керівництво Верховної Ради не надало дозвіл на закордонне відрядження Порошенку, оскільки він нібито “мав стати інструментом в руках російських спецслужб”.

До слова, першого грудня лідера “Європейської Солідарності” не випустили з України. Порошенко повідомив, що у нього було заплановано низку зустрічей у Польщі та США, зокрема політик мав зустрітись зі спікером Палати представників Сполучених Штатів Майком Джонсоном.

Згодом стало відомо, що п’ятого президента України Петра Порошенка не випустили за кордон через скасоване першим заступником глави ВР Олександром Корнієнком відрядження, яке раніше підписав спікер парламенту Руслан Стефанчук.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено