Івано-Франківськ

Прикарпатців попереджають про ожеледицю та налипання мокрого снігу

Правоохоронці закликають водіїв у разі погіршення погоди без необхідності не виїжджати на дорогу.

Прикарпатців попереджають про ожеледицю та налипання мокрого снігу

На Прикарпатті у п’ятницю, 8 грудня очікується моркрий сніг та ожеледиця. Поліція області нагадує пішоходом та водіям, як поводитися на дорозі під час негоди, пише ПІК.

“Не перевищуйте швидкість руху, акуратно маневруйте та завчасно вмикайте сигнали повороту при зміні напрямку руху. Особливо уважними будьте, наближаючись до перехресть та пішохідних переходів. Пам’ятайте, що гальмівний шлях автомобіля на слизькій дорозі збільшується в рази, а екстрене гальмування може не дати бажаного ефекту”, – радять водіям.

Пішоходів просять переходити вулицю у зазначених місцях, переконавшись у відсутності автомобілів та позначати темних одяг світлоповертаючими елементами, це допоможе водію побачити вас у темний час доби.

До слова, за прогнозами синоптиків, 8-го грудня в багатьох областях України очікується сніг і навіть помірний. Протягом дня очікується -2-5 градусів, ближче до центру близько нуля, тому сніг може переходити у мокрий сніг, а на півдні буде традиційно тепліше.  У суботу-неділю опади ймовірні лише на сході України. З 11-го грудня очікується потепління, відлига.

Читайте також у ПІК:
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено