Івано-Франківськ

Особливо з 9 до 19 години: українців закликають економити електроенергію

Підприємці також можуть переглянути свій виробничий процес з точки зору енергоефективності.

Особливо з 9 до 19 години: українців закликають зменшити споживання електроенергії

Зниження температури, аварійні ремонти, обмежена робота сонячних електростанцій через хмарну погоду. Все це призвело до того, що в нашій енергосистемі зараз спостерігається дефіцит потужності, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пише ПІК.

“Укренерго” змушене залучати аварійну допомогу з Європи. Це екстрений захід, і не завжди гарантований. Тому зараз Уряд та енергетики закликають всіх і кожного зменшити споживання електроенергії. Особливо з 9 до 19. Не включайте одночасно потужні електроприлади. Переносьте прання на нічні години. Вимикайте світло в приміщеннях, які не використовуєте”, – зазначив він.

Очільник Уряду додав, що торговельні центри, магазини, ресторани можуть зменшити інтенсивність освітлення вивісок та вітрин. Підприємства можуть переглянути свій виробничий процес з точки зору енергоефективності.

“Все це дозволить уникнути запровадження графіків відключень. Відповідальне споживання електроенергії кожного з нас – це світло для всіх. В цей час ремонтні бригади та енергетики не сидять склавши руки. Продовжуються відновлювальні роботи 24/7. Залучаємо допомогу партнерів, аби посилювати генерацію”, – написав Денис Шмигаль.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено