Івано-Франківськ

Цьогорічна осінь на Франківщині була найтеплішою за останні 10 років

Календарна осінь 2023 року на Івано-Франківщині була теплою, вітряною та з близькою до норми кількістю опадів.

depositphotos 32426959 stock photo autumn park 1

Цьогорічна осінь на території Івано-Франківської області (крім високогір’я) була найтеплішою як за останні 10 років, так і за увесь період спостережень.

Про це повідомляє Івано-Франківський обласний центр з гідрометеорології, пише ПІК.

Середні температури повітря за сезон становили 10,5-11,5⁰ тепла, що на 2,4-2,8⁰ вище від норм.

“Також в Івано-Франківську та Долині у вересні та жовтні середньомісячні температури повітря перевищили максимуми за увесь період спостережень цих місяців. На СЛ Пожежевська перевищення максимальної середньомісячної температури спостерігалося у вересні, а на КРС Яремче у жовтні середньомісячна температура була рівною середньомісячному максимуму за увесь період спостережень”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, в певні дні вересня та жовтня на метеостанціях області спостерігалося досягнення або перевищення абсолютних денних максимумів.

Всі осінні місяці були теплішими від норм, особливо вересень та жовтень.

На більшій частині території області перехід середньодобової температури через +15°С в бік зниження відбувся наприкінці вересня – на початку жовтня. \

Також осінній сезон  відзначився нерівномірним розподілом опадів – на рівнинній території був незначний дефіцит опадів, в передгір’ї та горах близька до норми кількість опадів та значне перезволоження (більш ніж у 1,5 раза) на високогір’ї.

Найбільша кількість опадів спостерігалася в листопаді, коли сума опадів перевищувала норми місцями більше, ніж у 1,5 рази, на високогір’ї майже в 2,5 рази. Найменша кількість опадів випала у вересні, коли спостерігався дефіцит опадів, місцями значний.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено