Івано-Франківськ

Новорічне дерево: у яких обласних центрах вирішили встановлювати ялинку

Цьогоріч ялинки будуть скромними.

18 main v1701168860

Минулого року новорічну ялинку вирішила встановлювати влада менше половини обласних центрів. Цього року головної ялинки не буде лише у Вінниці, Житомирі, Запоріжжі, Херсоні та Чернігові.

Влада Житомира на свята вирішила обмежитися відкриттям резиденції Святого Миколая, влада Чернігова – ілюмінацією на вулицях міста.

У Запоріжжі замість головної ялинки буде ялинка у «Незламному хабі», там же організовують інтерактиви для дітей. У Херсоні від ялинки відмовилися через ситуацію із безпекою.

У Вінниці буде лише тюбінг-гірка у парку. До речі, на міському сайті було зареєстровано петицію з проханням встановити новорічну ялинку, але вона не набрала потрібної кількості підписів. Місцева влада, як і минулого року, заявила, що «святкуватимемо після перемоги».

У Києві ялинка, як завжди, буде на Софійській площі – її вже встановили, 6 грудня буде урочисте відкриття (приберуть 10 січня).

novyj rik 2024 ru large

У Львові встановлюють ялинку перед оперним театром. Висота дерева – 14 метрів, його подарувала місту подружня пара, у дворі якої воно зростало 20 років. Ялинку прикрасять світловою ілюмінацією, на верхівці встановлять протитанковий їжак.

У Дніпрі минулого року відмовилися від ялинки за результатами опитування городян. Цього року мер Борис Філатов без подробиць повідомив, що ялинку встановлюватимуть.

В Івано-Франківську встановили «Ялинку перемоги»: дизайн дерева вигадали учні міських шкіл, вони ж виготовили іграшки.

У Кропивницькому знову встановлять не одну велику ялинку, а 12 дерев на честь міст-героїв, які постраждали від російської агресії. Поруч буде фотозона та новорічне містечко.

У Миколаєві ялинку встановлять у дитячому містечку «Казка», а не на Соборній площі. У Рівному буде альтернатива загальноміській ялинці – ялинка біля торгового центру.

У Сумах до свят нарядять три ялинки, які ростуть біля фонтану Садко, а у Луцьку – три ялинки на Театральній площі.

Штучну ялинку встановлять на вулиці Дерибасівській в Одесі. У Тернополі встановили ялинку, яку місто купило ще 11 років тому. Новорічне дерево буде також у Хмельницькому, Черкасах, Ужгороді.

У Харкові головну міську ялинку знову встановили на станції метро «Університет» – з міркувань безпеки.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено