Івано-Франківськ

Всі кошти для ЗСУ: у Бурштині люди протестували проти будівництва оглядової вежі (ФОТО)

Йдеться про вежу в селі Новий Мартинів, на яку місцева влада витратити понад 800 тисяч гривень.

Всі кошти для ЗСУ: у Бурштині люди протестували проти будівництва оглядової вежі (ФОТО)

У Бурштині, в неділю 10 грудня кілька десятків людей прийшли на мітинг у центральній частині міста. Вони зібралися, щоб висловити протест міській владі щодо будівництва оглядової вежі в одному з сіл громади, пише ПІК.

Небайдужі бурштинці вважають, що у час війни доцільно витрачати кошти на підтримку військових, а не на оглядові майданчики, без яких поки можна обійтися.

“Ви говорите, скільки сьогодні коштує вежа? Було три мільйони, зменшили до мільйона. Мільйон – це життя наших хлопців. Ви знаєте скільки коштує “Мавік”?! В нас в громаді сім чоловіків вважаються зниклими безвісти… Нам треба допомогти хлопцям”, – сказала волонтерка Надія Тарнавська.

На віче висловили свою думку місцеві мешканці, військові, волонтери.

Люди говорили те, що їм вже накипіло. Про той безлад який відбувається в нашій громаді, як і куди використовуються гроші на ті проекти, роботи, які зараз не на часі. Всіх обурило будівництво вежі “Давида” на яку мають витратити 884 тис.грн”, – зазначив громадський активіст Ігор Федорченко.

 Сам міський голова Василь Андрієшин та депутати міської ради запрошення прийти на народне віче проігнорували.

“Йому, напевно, краще виступати на ефірах, де він один і ніхто не може йому заперечити, де він говорить неправду”, – вважають активісти.

Учасники протесту також закликали голову обласної військової адміністрації Світлану Онищук вплинути на ситуацію та здійснити перевірку використання бюджетних грошей у Бурштинській громаді у 2022-2023 роках. Люди підготували звернення до очільниці Прикарпаття.

“Хочу повідомити та нагадати:звернення до голови ОДА в двох екземплярах я сьогодні залишила за згодою Надії Тарнавської із підписами людей в магазині «Пам ‘ятники»,біля клініки«Надія».Підходьте та підписуйте звернення. Вже є чимала кількість підписів,хто був на віче”, – написала у соцмережі Оксана Тимків та додала фото звернення. 

408729923 2082272798773814 6618916775312997570 n scaled

Додамо, що нещодавно голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук у своїх соцмережах писала про те, що робоча група “Прозорість та підзвітність” проаналізувала перелік державних закупівель у трьох громадах області – Бурштинській, Тисменицькій міських і Рожнятівській селищній.

Під час цієї зустрічі з представниками групи був присутній і Василь Андрієшин. Очільниця області повідомила, що в результаті перевірки в однієї з громад є скасовані тендери на майже 20 мільйонів гривень та збільшення фінансування на 10 мільйонів гривень цільових програм для надання матеріально-технічної допомоги військовим формуванням, проте не уточнила про яку саме громаду йде мова.

409517041 386870920344452 1406098001530609678 n scaled

“Окрім того, робоча група рекомендувала головам громад переглянути доцільність проведення певних закупівель, які, наприклад, стосуються благоустрою територій, капітального ремонту будинку культури та адмінбудівлі. Натомість спрямувати кошти на потреби військових чи передбачити фінансовий резерв для потреб захисників на наступний рік”, – зазначила Онищук.

Вона додала, що долучитись до роботи групи може й громадськість Прикарпаття. Для цього на сайті Івано-Франківської ОДА слід заповнити спеціальну форму, де можна надати інформацію щодо закупівель, що, на думку активістів, не є на часі. 

Нагадаємо, що відділ культури, туризму і зовнішніх зв’язків Бурштинської міської ради провів тендер на будівництво оглядової вежі в релігійно-історичному центрі «Гора над Дністром» в Новому Мартинові. Договір планують підписати з ПАТ «СТМ». Вартість робіт становить 884 тис. гривень.

Будівництво планують завершити до першого грудня 2024 року. За даними Youcontrol, власником ПАТ «СТМ» є франківець Яценко Тарас Васильович. Зазначимо, що засновником ПАТ «СТМ» був міський голова Бурштина Василь Андрієшин, а керівницею товариства була Ярослава Андрієшин – його дружина.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено