Івано-Франківськ

Буде дві категорії: у 2024 році Франківська громада планує збільшити виплати для військових

До розгляду на черговій сесії вже готова програма матеріальної допомоги військовим нашої громади.

1200 0 1649102069 5503 scaled

Наступного року Івано-Франківська громада збільшить підтримку наших захисників. У новому документі суттєво збільшена сума виплат на спорядження, оплату комунальних послуг та реабілітацію військових.

Про це йдеться на сайті міського голови, передає ПІК.

Відтак, якщо у 2023-му захисники чи захисниці отримували 20 тисяч гривень, то вже з наступного року військових умовно розділять на дві категорії.

Ті, хто безпосередньо бере участь у бойових діях,  отримають 50 тисяч гривень на спорядження. А ті, хто несуть службу у військових частинах і не виїжджають на бойові чергування – 20 тисяч гривень на амуніцію.

«Віримо в те, що ця програма буде наступного року популярна в наших військових. І надіємося, що не менше як 3,5-4 тисячі іванофранківців отримають допомогу з міського бюджету. Бо вже цього року отримали більше 3-х тисяч військовослужбовців отримали допомогу на спорядження у розмірі 20 тисяч гривень кожен. Також збільшуємо програму щодо доплат пораненим, тобто це 30 тисяч і 10 тисяч на реабілітацію, а також збільшуємо програму відшкодування житлово-комунальних послуг. Зокрема, ті, хто не мають статусу УБД, буде 5 тисяч гривень, ну і 25% покриває місто, 75% покриває держава», – зазначив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Цього місяця програму мають затвердити. І вже з 1 січня військовослужбовці зможуть подавати документи у будь-яке відділення ЦНАПу Івано-Франківської громади. Нагадаємо, цього року за виплатами на амуніцію у розмірі 20 тисяч гривень звернулося майже 3 з половиною тисячі військовослужбовців Івано-Франківської громади.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено