Івано-Франківськ

В Україні з першого лютого скасують виплати більшості переселенців

Уряд не планує продовжувати виплати для проживання всім внутрішньо переміщеним людям (ВПО), які отримують допомогу зараз. 

В Україні з першого лютого скасують виплати більшості переселенців

В Україні з першого лютого 2024 року допомогу отримуватиме лише окрема категорія переселенців. Йдеться про тих українців, які не можуть віддати дітей до садків та шкіл і через це не мають можливості працювати, пише ПІК. 

Раніше кожен дорослий отримував допомогу в розмірі 2 тис. грн, а діти та українці з інвалідністю – 3 тис. грн на місяць. Таку допомогу розраховано до 1 лютого 2024 року. У новій постанові допомогу буде продовжено для сімей, у яких є діти, особи з інвалідністю та які проживають у зоні активних чи можливих бойових дій, не мають змоги віддавати дітей до садків.

“Школи в таких регіонах здебільшого працюють лише в онлайн-форматі, що суттєво обмежує можливість працездатних членів сімей. Тому проєкт постанови пропонує продовжити виплати для внутрішньо переміщених осіб пенсійного віку та тих ВПО, які не мають можливості працевлаштовуватися через об’єктивні обставини, а також стимулюючи працездатних членів таких сімей шукати роботу”, – йдеться у повідомленні Мінсоцполітики.

Також цим актом пропонується суттєво переглянути можливості призначення допомогти незаможним, щоб ті сім’ї, які опинилися у ризику бідності, могли активніше ним користуватися. Цей підхід був напрацьований Мінсоцполітики спільно з Мінреінтеграцією та Мінфіном, і з метою підвищення підтримки найбільш уразливих категорій громадян.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено