Івано-Франківськ

У Калуській громаді провели моніторинг стану довкілля: які результати

Проблеми є як і в самому місті, так і в селі громади.

410783228 384661207418719 7008546162479742758 n scaled

У Калуській громаді науковці Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу провели моніторинг стану довкілля. Проблеми є у Калуші на вулиці Глібова та у селі Кропивник.

“Досить складно залишається ситуація з просідання земної поверхні у Кропивнику, і може призвести до пошкодження будинків”,повідомив міський голова Андрій Найда.

Він додав, що зараз займуться підготовкою   топографічних карт для нанесення науковцями зон просідання і визначення критичних ділянок на ній.

“На підставі цього дослідження ми зможемо звертатися до відповідних міністерств щодо розробки програми, яка буде направлена на відселення жителів із найбільш проблематичних ділянок”, – йдеться у повідомлення.

Також є певні проблемні питання на вул. Глібова у Калуші, там нещодавно була утворена нова воронка.

“Процес просідання рухається у напрямку дороги національного значення Т 14. Тож дослідження на цій території будуть продовжуватися”, – пише Найда.

Також моніторингова група виявила і позитивні зміни, йдеться про вулицю Європейську. Там стабілізувалися просідання, але за цією ділянкою спостерігатимуть й надалі.

Нагадаємо, що проблема із просіданням землі у селі Кропивник фіксується ще з 2020 року. Тоді в зону просідання потрапили земельні ділянки, які використовувались мешканцями для ведення сільського господарства. Відстань до найближчої житлової забудови становила орієнтовно 300 м.

У Калуській ОТГ зафіксували провалля

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено