Івано-Франківськ

У МОЗ повідомили, як отримати е-рецепт, коли немає мобільного зв’язку

Тимчасово на період відновлення мобільного звʼязку будуть внесені зміни щодо отримання е-рецепта.

У МОЗ повідомили, як отримати е-рецепт, коли немає мобільного зв'язку

На період труднощів з мобільним зв’язком сповіщення з номером та кодом рецепта не будуть надходити пацієнтам усіх операторів мобільного звʼязку. Натомість тепер інформаційна довідка буде містити код погашення, який потрібен для відпуску ліків фармацевтом в аптеці, пише ПІК.

“Для отримання нового рецепта з 15 грудня лікар має надрукувати вам паперову інформаційну довідку або передати її в електронному вигляді. У ній має бути номер рецепта та код його погашення, який необхідно надати працівнику аптеки. Це можна зробити й дистанційно з лікарем, попередньо узгодивши це з ним”, – йдеться у повідомленні Центру громадського здоров’я.

Зміни стосуються усіх програм, за якими призначаються ліки за е-рецептом: як за програмою реімбурсації, так і за власні кошти пацієнта.

Що стосується паперових рецептів, нагадаємо:

  •  на період воєнного стану лікар може виписати як електронний, так і паперовий рецепт на рецептурні лікарські засоби (поза програмою реімбурсації) за кошти пацієнта.
  •  він виписується на екстемпоральні препарати (тобто такі, що виготовляються в аптеці);
  •  на територіях, де ведуться активні бойові дії, лікар може виписати паперовий у випадку відсутності технічної можливості виписати е-рецепт;
  •  паперовий рецепт на препарати та медичні вироби за програмою реімбурсації може виписуватися та погашатися на тимчасово окупованих територіях і територіях, де ведуться активні бойові дії.

Пам’ятайте, що наркотичні лікарські засоби призначаються та відпускаються лише за електронними рецептами.

Читайте також у ПІК:

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено