Івано-Франківськ

Лікарі від Бога: у СБУ працює унікальний підрозділ медиків (ВІДЕО)

Члени підрозділу врятували життя сотень поранених оборонців України.

32 main v1702675696

У СБУ показали роботу унікального підрозділу медиків. Це справжні спецпризначенці. Вони виконують свої завдання у безпосередній близькості до лінії зіткнення. За 10 – 15 кілометрів від лінії фронту вони проводять складні хірургічні втручання і повертають з того світу наших військових, пише ПІК.

“Військовослужбовці ЦСО “А” СБУ воюють з 2014 року. Початок повномасштабного вторгнення поставив перед ними необхідність посилити медичний напрям, тож підрозділ вирішили створити за зразком медичних корпусів найкращих армій світу, зокрема США, Франції, Німеччини. Тепер же ці країни вчаться в нас, адже Україна має більше практичного досвіду на полі бою”,повідомив очільник СБУ Василь Малюк.

Бойові медики Служби безпеки рятують не тільки воїнів Центру спеціальних операцій “А” СБУ. Вони допомагають усім представникам Сил оборони, яким необхідна невідкладна медична допомога. 

“Перевага медиків – у їхній мобільності. Вони фактично несуть операційну в кількох рюкзаках, тож можуть швидко розгорнути її неподалік лінії зіткнення. Через це хірургічні команди тримають якомога ближче до району проведення спецоперацій. Кожен із членів хірургічної команди несе у рюкзаку від 25 до 35 кілограмів плюс на нас ще всіх іде окремо контейнер із запасом крові”, – повідомляють у СБУ.

Інформація про переміщення цих людей засекречена, щоб ворог не знав, де Україна проводитиме спецоперації.

Читайте також у ПІК:

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено