Івано-Франківськ

Як допомагати країні та ЗСУ, окрім донатів: всі можливі способи

У всіх нас бувають скрутні моменти, коли допомогти хочеться, але немає чим.

Як допомагати країні та ЗСУ, окрім донатів: всі можливі способи

Але допомагати можна не лише грошима, є багато способів, як долучитися до благодійності та закрити чиюсь потребу. Про основні та доступні способи, як допомагати ЗСУ без грошей, пише ПІК з посиланням на ВІКНА.

  • Святковою ініціативою на Різдво та Новий рік є коробка тепла для ЗСУ. Суть полягає у тому, аби зібрати коробку з подарунками (теплим одягом, смаколиками, потрібними на фронті речима) та надіслати її волонтерам/військовим.

У соціальних мережах уже ширяться відео, як військові розпаковують подарунки та дякують небайдужим.

  • Допомога, створена власними руками, найцінніша. Тому вдома ти можеш створювати окопні свічки, розпалювачі вогню з ватних дисків, хімічні грілки, сухі пайки, енергетичні батончики, вітамінні чаї, сухі суміші для приготування супів.

Також майже в кожному місті України є волонтерські штаби, яким можна запропонувати свою допомогу, наприклад, у плетінні маскувальних сіток, сортуванні допомоги, складанні посилок для військових.

  • Допомогти особисто військовим ти можеш у лікарнях, якщо приноситимеш туди гарячі обіди, щось смачне, просто дякуватимеш та проводитимеш з пораненими час. Їм буде дуже приємно бачити підтримку та чути слова тих, кого вони захищають.

Якщо ти добре або хоча б мінімально розбираєшся в IT-індустрії, можеш допомагати онлайн-волонтерством. Наприклад, блокувати сайти ворога, поширювати правдиву інформацію. За посиланням ти можеш долучитись до IT-армії та допомагати в будь-який час.

  • Щоб допомагати тим, кому це потрібно, ти можеш долучитися до волонтерів, благодійних фондів та організацій.
  • Нагадувати державі та суспільству про українських полонених також можна і необхідно на мирних акціях, що постійно проводяться на головних площах міст.
  • Донорство крові — також дуже важливе під час війни. Ти можеш зробити це корисною звичкою.
  • Простим способом допомогти війську чи волонтерам є створити благодійну банку на свято (наприклад, на свій день народження) та запропонувати друзям та знайомим привітати тебе донатом на банку. Потім зібрану суму надішли на ЗСУ.
  • Також ти можеш робити те, що вмієш найкраще — малювати/складати вірші/вишивати чи робити будь-що інше за донати на ЗСУ.
  • Важливою є й інформаційна підтримка. Ти можеш перекладати інформацію іноземними мовами, якими добре володієш, створювати публікації з правдивою інформацією.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено