Івано-Франківськ

Інклюзивна вистава франківського театру ляльок отримала всеукраїнську премію

У номінації змагалися вісім робіт.

086f7d9b 50df 4cd4 a8c3 88aa2e46fc00 scaled 1

В Україні визначили переможців премії  імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва 2023 року.

За рішенням комітету перемогу здобула вистава Івано-Франківського академічного обласного театру ляльок імені Марійки Підгірянки «Хто росте в саду», пише ПІК з посиланням на Державний комітет телебачення та радіомовлення. 

Це перша в Україні інклюзивна вистава для дітей, юнацтва та людей з порушенням зору.  Поставила її режисерка Катерина Лук’яненко.

“Своєю оригінальною постановкою Івано-Франківський театр ляльок крізь призму «шостого почуття» доносить до глядачів вічні цінності – любов до рідної Батьківщини, ставлення людини до природи та навколишнього світу, про пошук себе та свого місця у світі…” – йдеться у повідомленні комітету.

До слова, в номінації  «Театральні вистави для дітей та юнацтва» змагалися вісім робіт професійних та аматорських театральних колективів Києва, Івано-Франківська, Хмельницького, Кривого Рога, міста Дружба Шосткинського району Сумської області.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено