Івано-Франківськ

Науковці виявили рибу, яка все життя плаває головою вниз (ФОТО)

Gigantactis найбільш відомий своєю біолюмінесцентною приманкою, завдяки якій отримав прізвисько “риба-ліхтар”. 

Науковці виявили рибу, яка все життя плаває головою вниз (ФОТО)

Науковці встановили рибу, один із видів вудильників, який можна зустріти в усіх океанах світу на глибині приблизно від 900 до 2500 метрів, який протягом життя плаває головою вниз. Про це пише ПІК з посиланням на Букви.

“Оскільки ці риби живуть у глибоких водах, люди рідко можуть їх бачити. Це, своєю чергою, означає, що науковці володіють обмеженими даними щодо поведінки цього виду вудильника. Примітно, що Gigantactis вже бачили плаваючим головою вниз ще в 1999 році, проте досі вважалося, що це був поодинокий випадок”, – йдеться у повідомленні.

Вперше біологи помітили цей вид неподалік від жолоба Ідзу-Огасавара біля берегів Японії. Так, вчені продовжили вивчати дивну поведінку і виявили вісім прикладів інших вудильників, які демонструють таку ж поведінку у своєму глибоководному середовищі існування. Згодом вдалося встановити, що риби плавали так постійно, а не лише певний проміжок часу.

Це свідчить про те, що цей вид може вважати таку позу плавання корисною для лову здобичі. Окрім того, результати дослідження показали, що риби використовують приманку для переміщення рослин морським дном, займаючи ідеальне положення для лову здобичі, коли вона з’являється.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено