Івано-Франківськ

На війні загинув пластун з Івано-Франківська Захар Скляр

Залишились батьки, молодший брат пластун Арсен та кохана дівчина пластунка Настя Конопатська.

zahar sklyar

20 грудня 2023 р. під час виконання бойового завдання поблизу с. Новомихайлівки Мар’їнської міської громади Покровського району Донецької області загинув 26-річний пластун Захар Скляр, розповідає ПІК із посиланням на сторінку в соцмережі Надвірнянського Пласту.

Що відомо про Героя

З початком антитерористичної операції в 2014 р. разом з сім’єю переїхав з Луганщини до Івано-Франківська, де у вересні 2015 р. вступив до тутешнього осередку Пласту та став виховником гуртка «Ворони» в 27 курені ім. В. Івасюка. Був інструктором з картографії та орієнтування. Згодом став членом 3 куреня УСП «Лісові Чорти» в кодлі «Хом’як».

В 2016 р. пройшов Крайовий вишкіл виховників № 151 у Івано-Франківську та Кваліфікаційний вишкіл дійсного членства №104. Учасник вишкільного табору «Лісова школа» в 2017 р. Активний в пластовому житті, учасник, інструктор та співорганізатор пластових таборів, мандрівок, подій, акцій. Захоплювався їздою на велосипеді, мандрами та читанням.

В 2020 р. переїхав до Польщі. Проживав у м. Люблін, де активно долучився до розвитку місцевого осередку Пласту та став виховником юнацького гуртка. Склав пластову присягу 1.08.2020 у відкритому морі, поблизу м. Хел, Польща. У липні 2021-го був комендантом найбільшого на той час українського пластового табору в Польщі – «Мамаєва Слобода». Продовжував належати до «Лісових Чортів», виконував обов’язки писаря в кодлі «Шпиці».

Після відкритого російського вторгнення повернувся на Батьківщину та зголосився до лав Збройних сил України. Став лейтенантом у складі 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади. В липні 2022 пройшов спеціальні навчання на Житомирщині, після чого постійно брав участь у бойових діях в межах Донецької області. Був командиром взводу роти управління.

Церемонія похорону відбудеться у Івано-Франківську. Про дату, час та місце прощання буде повідомлено згодом.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено