Івано-Франківськ

Не можна годувати хлібом: у Франківську загинули лебеді

Ці птахи зазвичай харчуються водяними рослинами.

415214693 670758315235374 805981670731025985 n scaled

В Івано-Франківську, на Німецькому озері, оселилися лебеді. Але двоє з них загинули, через те, що люди годували їх хлібом, пише ПІК.

Орнітологи застерігають, що так робити не можна:

“Хліб – це шкідлива нездорова їжа для диких водоплавних птахів, може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям – у таких птахів можуть сформуватися так звані «крила ангела»: порушення, коли крила птаха стирчать, а не прилягають до тіла. У більшості випадків птахи з такими порушеннями не можуть літати. Цей стан невиліковний. Наразі «турбота» відвідувачів призвела до загибелі декількох красенів”, – повідомили на фейсбук-сторінці Головного управління Держпродспоживслужби в Івано – Франківській області.

Чим можна годувати лебедів? 

Птахи зазвичай харчуються водяними рослинами. Завдяки довгій шиї вони здатні діставати їжу з чималої глибини, поїдають водорості, молюсків, маленьку рибу та поживності з дна. Водяних рослин вистачає в будь-якому ставку. Тож голод їм не загрожує.

З кормів, які можна залишити на березі, може бути цільне необроблене зерно та сезонні овочі, трав’яні гранули. Проте, не варто зловживати підгодівлею лебедів. Адже в птахів, яких часто підгодовували, виробляється рефлекс: вони вже не хочуть самостійно шукати їжу. Тож годуючи їх, часто люди роблять птахам шкоду.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено