Івано-Франківськ

“Було б добре знову побачити світ”: історія військового, який втратив зір та частини рук (ФОТО)

Боєць лікується в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні.
415230928 868000771995146 8890038490937053764 n scaled

Фото: Костянтин Сова

Військовий Андрій Смоленський став на захист країни у квітні 2022 року. Чоловік від початку вирішив йти в ЗСУ, та взяли його не одразу.

Наприкінці травня вже цього року поблизу Роботиного на Запоріжжі боєць отримав важке поранення, повідомляють в КНП ОКЛ Івано-Франківської обласної ради.

Як це сталося він не пам’ятає: “Прокинувся вже на койці від дурного сну. Очі так і не відкрились…”. Нині очима й руками Андрія є його Аліна.

Відколи Андрій втратив зір та частини рук минуло вже пів року.  За п’ять років активного й цікавого життя ще зовсім юна сімейна пара вперше надовго розлучилася з початком великої війни – і ця розлука цілковито змінила їхнє життя. У перший день повномасштабного вторгнення Андрій відвіз кохану до рідних в центральну Україну, а згодом – за кордон.

“Я то приїздила до нього, то поверталась назад. Загалом ми були на відстані майже півтора року”, – розповідає Аліна.

На запитання, як їй вдається триматися, Аліна відповідає: “В мене все добре. В мене є Андрій – і він мене підбадьорює…”.

Дотепний, цікавий, харизматичний та з гострим аналітичним розумом киянин Андрій Смоленський до війни працював антикризовим менеджером у великих міжнародних корпораціях.  Свій талант він реалізовував у професії, потім – на фронті.

Нині він переповідає, що коли до нього дзвонять побратими, то відрекомендовується генералом Безрученко і, як діючий командир підрозділу, ще трохи радить їм, як ефективно здійснити ту чи іншу операцію зі знищення ворога.

Андрій розповідає багато цікавого про своїх побратимів, міркує та аналізує, що може допомогти нашому військові знищити ворога… І дуже хоче, аби якнайшвидше з’явилися технології, які допоможуть відновити зір

“Кажуть, що за шість-десять років винайдуть біонічні протези ока. Тож було б добре знову побачити цей світ. Принаймні чорно-білим…”, – каже Андрій.

В обласній клінічній лікарні наприкінці жовтня в рамках міжнародної місії військового Смоленського оперували канадські реконструктивні хірурги. Нині він тут проходить реабілітацію.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено