Івано-Франківськ

Ім’я Василь: значення, характеристика, іменини, відомі люди

Ім’я Василь має багату історію, унікальне значення та пов’язане з багатьма видатними особистостями.

Ім'я Василь: значення, характеристика, іменини, відомі люди

Ім’я Василь прийшло з Давньої Греції. Там раніше хлопчикам часто давали ім’я Басілейос, яке поступово переросло у Василіос. Сучасний варіант з’явився під час персидських воєн. В перекладі ім’я Василь означає “цар” або “царствений”, пише ПІК.

Варіанти імені Василь

Ім’я Василь має багато варіантів та зменшувально-лагідних форм, які використовуються в різних країнах світу. В Україні найпоширеніші варіанти цього імені такі: Василь, Василько, Вася, Васюта, Ваха тощо.

Іменини

День ангела Василя святкують кілька разів на рік. Але найважливішими серед них є: Василь зимній та Василь літній. Перший тепер відзначається 1 січня, у день Василя Великого, а другий – 28 липня, в день, коли у 988 році князь Володимир охрестив Київську Русь.

389 soc holiday scaled

Значення імені

Василь активний, товариський чоловік, наділений розвиненим інтелектом і дуже чутливий до думки оточуючих. Вася завжди і у всьому проявляє себе як інтелігентна і розумна людина.

Має урівноважену психіку, Вася рідко виходить з себе. Він спокійний і флегматичний,  відкритий і доброзичливий з людьми, добре знаходить спільну мову з кожним. Василь не надто любить впливати на події, йому звичніше, щоб все йшло саме по собі.

У Василя немає чітко виражених негативних або позитивних якостей. Всього в ньому в міру: і спостережливості, і хитрощів, і обережності, і обачності. Це допомагає йому бути впевненим у собі чоловіком, який може добитися великих успіхів і в науці, і в техніці, і в бізнесі. Але у Василя немає прагнення бути першим, бути лідером, він спокійно може почекати своєї черги. 

У компанії дівчат Вася — галантний кавалер. Не скупиться на компліменти і улесливі вчинки. Лицарські якості допомагають хлопцеві затишно влаштуватися у житті. Однак, потрапляючи в складну ситуацію, господар імені з казанови перетворюється на колючого їжака, замикається у собі, стає потайним і нерішучим.  Здебільшого всі дівчата від Васі сходять з розуму, а ось сам чоловік вибирає собі партнерку досить довго. На перший план у відносинах ставить вірність, чесність, підтримку і щирі почуття.

Найбільша вірогідність міцних стосунків у Василя з іменами:  Катерина, Аліса, Галина, Злата, Юлія, Лариса, Жанна, Анастасія, Роза, Людмила.

Найменша ймовірність міцних стосунків у Василя з іменами: Тетяна, Олена, Ніна, Поліна, Надія, Ірина, Наталя, Софія, Ольга, Світлана.

Відомі люди з іменем Василь

У світі є багато відомих людей з ім’ям Василь, які досягли успіху в різних сферах діяльності. Серед них такі знаменитості, як:

  •  Василь Стус — український поет, перекладач, літературознавець, правозахисник;
  •  Василь Шкляр — український письменник, громадський діяч;
  • Василь Ломаченко — український боксер-професіонал;
  •  Василь Вишиваний — український політичний і військовий діяч;
  • Василь Вірастюк – український актор, силач, народний депутат.
  • Василь Стефаник – письменник
  • Василь Симоненко – поет

Інтерпретація букв в імені

  • В — романтична натура, яка у відносинах часто стає вередливою і вимагає до себе занадто багато уваги. Такий чоловік прекрасно вміє налагоджувати контакти з оточуючими, що допоможе йому у відкритті власної справи. Наділений різними творчими здібностями;
  • А — все життя володар цієї букви в імені сприймає як шлях до виконання своєї глобальної мрії. Він дуже цілеспрямований, наполегливий, готовий багато працювати, щоб стати успішним. Володіє великою силою духу, але імпульсивний. Нездатний на романтику і ніжність у відносинах з протилежною статтю;
  • С — логіку ставить вище почуттів, не схильний до необдуманих рішень, частіше довго розмірковує. Працьовитий, але може багато працювати тільки якщо бачить перед собою чітку мету. Пошуки супутниці життя для цього чоловіка представляють деяку складність, так як він надмірно сентиментальний;
  • І — дуже добрий і нехитрий, не має таємниць і загадок, але цим і приваблює протилежну стать. Він непогано проявляє себе на робочому місці, так як наділений розумом, життєвою мудрістю і проникливістю. Крім того, цей чоловік-справжній фантазер, йому складно зосередитися на реальних речах;
  • Л — може стати успішним у будь-якій сфері, так як не має схильності до чогось певного, але звик багато працювати. Володіє творчими здібностями, але частіше розглядає їх як хобі, а не джерело заробітку. Ненавидить монотонність, йому подобається потрапляти в незвичайні ситуації, з яких він завжди з гідністю вибирається за допомогою логіки;
  • Й — аналогічно значенню букви І.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено