Івано-Франківськ

Чи впливають закордонні відрядження мера Калуша на бюджет громади (ВІДЕО)

У закордонних відрядженнях Андрія Найди є дві мети: це промоція України й Калуша, та презентація Калуша, як інвестиційно привабливого міста. 

photo1704275745 scaled e1704275860393

Голова Калуської громади Андрій Найда у авторській програмі ПІК “Відверто” з Оксаною Камінською розповів, яку користь приносять його закордонні відрядження та чи впливають вони на бюджет громади. 

Найда розповідає, що їздить на закордонні зустрічі для того, щоб показати, що “Калуш – не діра, а інвестиційно привабливе місто”.

“Завдяки таким відрядженням ми можемо позиціонувати Калуш, ми завжди розповідаємо, що це екоіндустріальна столиця України, і сюди треба залучати інвесторів. Колись інформація про Калуш була така, що це наче місто-монстр, другий Чорнобиль тощо, наша основна задача зараз – знівелювати це уявлення…І на таких зустрічах ми показуємо його привабливість. Зокрема, завдяки такій промоції ми релокували багато підприємств…І тепер бачимо, що треба і зі сторони Європи залучати якомога більше грантів”, – розповідає мер Калуша.

Андрій Найда із промоцією Калуша вже побував у Грузії, Німеччині, Об’єднаних Арабських Еміратах. Та запевняє, що такі поїздки не впливають на бюджет громади.

“Відрядження відбувається не за кошти громади. Це є міжнародні програми, угоди мерів, інші програми. Звичайно, якщо це поїздка за кордон, ти оформляєш відрядження, але всі витрати на себе за проживання, транспортування бере організатор. Якщо їду кудись по Україні, чи до наших хлопців, то завжди беру відпустку за свої кошти. Точно на бюджет громади це не впливає. І додам, що це і не дуже часті поїздки”, – каже Найда.

Повну відповідь дивіться в інтерв’ю з 1:19 хвилини:

Також Андрій Найда розповів про:

  • Амбіційна “екоіндустріальна столиця західної України”. Як втілити в реальність стратегічний задум?
  • Залучення додаткових коштів в громаду і чому це “болюче” питання?
  • Відмовитися від посади голови громади. Чи міркує про це Андрій Найда зараз?
  • Як екологія Калуша допомагає міському голові виглядати молодим?
  • Чи реально пролобіювати свої інтереси через дружину мера? 

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено