Івано-Франківськ

На Калущині перевірили 15 сімей, у яких виховуються усиновлені діти: які результати

Торік в Калуській громаді всиновили одну дитину.

86a45cf depositphotos 140634694 l 4

У 2023 році у Калуській громаді перевірили 15 сімей, у яких виховуються 20 усиновлених дітей.

Зокрема, серед них дві дитини, які перебувають на обліку менше трьох років і 18 дітей, які перебувають на обліку понад три роки, пише ПІК.

“Під час проведення перевірок не виявлено фактів порушення прав дітей. Складено 15 звітів про умови проживання та виховання усиновлених дітей, а також відомості про стан здоров’я, фізичний та розумовий розвиток дитини, стосунки у родині”, –  зазначили у службі у справах дітей Калуської міськради.

Працівники служби перевіряють усиновлювачів щороку протягом перших трьох років після усиновлення дитини, а надалі – один раз на три роки до досягнення дитиною 18-и років.

Перевірка проводиться зі збереженням таємниці усиновлення. Моніторять стан здоров’я, фізичний та розумовий розвиток дитини, стосунки у родині.

Станом на перше січня 2024 року на обліку у службі перебувають 11 дітей, які можуть бути усиновлені та чотири кандидати в усиновителі.

“Торік зняли з обліку чотирьох дітей: двох, які досягнули повноліття, одну  дитину усиновили, у ще однієї дитини матері поновили батьківські права. П’ять дітей взяли на облік із усиновлення. Також узяли на облік п’ятьох кандидатів, які бажають усиновити дитину “, – йдеться у повідомленні.

Торік також відбулося одне усиновлення та дев’ять внутрішньосімейних усиновлень.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено