Івано-Франківськ

ЗСУ підтвердили відхід від села Крохмального на Харківщині

20 січня російські війська просунулися вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна.

222 3 scaled

Сухопутні війська підтвердили відхід від села Крохмального Харківської області, але запевняють, що це не несе загрози для сусідніх підрозділів.

Про це в ефірі телемарафону розповів начальник служби зв’язків з громадськістю Сухопутних військ Володимир Фітьо, пише ПІК із посиланням на УП.

Він пояснив, що військові залишили село та відійшли на кращі та підготовлені позиції.

“Крохмальне, щоб ви розуміли, – це був населений пункт, де проживало 45 осіб до початку широкомасштабної війни. Там було, мабуть, 5 будинків. І ось ці 5 будинків були зруйновані російським агресором, і відповідно наша мета – зберегти життя українських захисників, їхні позиції були переміщені на підготовлені до цього часу захисні позиції, де вони зараз тримають оборону, не дають просуватися ворогу“, – розповів Фітьо.

Володимир Фітьо додав, що якихось загроз для сусідніх підрозділів це не несе.

Я думаю, що це тимчасове явище. Лінія фронту щоденно змінюється“, – наголосив начальник служби зв’язків.

Як повідомили напередодні в Інституті вивчення війни (ISW), геолокаційні зображення, опубліковані 20 січня, вказують на те, що російські війська захопили Крохмальне, що знаходиться 20 км на північний захід від Сватового, а російські військові блогери раніше стверджували, що українські війська відійшли з позицій поблизу населеного пункту.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено