Івано-Франківськ

З Львівської ОВА через зменшення зарплат звільняються працівники

Наразі вже є три заяви на звільнення.

З Львівської ОВА через зменшення зарплат звільняються працівники

У Львівській ОВА з першого січня 2024 року зменшилися виплати і працівники вже почали звільнятися. Про це розповів керівник апарату Львівської ОВА Тарас Грень, пише ПІК.

«У нас немає працівників в апараті Львівської обласної адміністрації, у яких зарплата збільшиться. У всіх вона зменшиться. У когось на 10 тисяч, у когось на 20, у когось на 3, у когось на 300 гривень», – каже посадовець.

Для прикладу, раніше Тарас Грень щомісяця отримував «на руки» 55 тисяч гривень, а відтепер матиме близько 34 тисяч. Але сам звільнятися не планує наразі.

«У тих працівників, які мають значну вислугу років втратять в зарплаті не критично, але, для прикладу, молоді спеціалісти, у яких вислуги років немає вони об’єктивно втратять дуже багато. Їхня зарплата буде близько 10-11 тисяч гривень», – пояснює посадовець.

Загалом, за його прогнозами, через зменшення зарплат з обласної адміністрації можуть звільнитися до третини працівників.

«Що змінилося? Раніше ми могли в склад заробітної плати включати інші надбавки які використовувалися з обласного бюджету, то зараз таке є неможливим. Але ми акцентуємо увагу на тому, що основна робота робиться на місцях і нам вкрай потрібен правовий механізм, щоб ми ті речі в той чи інший спосіб компенсували», – сказав Тарас Грень.

 Посадовець додав, що якщо не внести відповідні правки в законодавство, то ситуація виглядає загрозливо, адже «просто не буде з ким працювати».

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено