Івано-Франківськ

Фріланс та робота на замовлення: Jooble про нові можливості сучасного ринку праці

Завантаженості та фокусу лише на цікавих для себе напрямках. Такий формат праці можна поєднувати з основною зайнятістю та збільшити свої

zarobitok na domu bez vkladen v Ukrayini

Завантаженості та фокусу лише на цікавих для себе напрямках. Такий формат праці можна поєднувати з основною зайнятістю та збільшити свої доходи у декілька разів. Наприклад, на порталі Jooble зараз щодня з’являється робота Івано-Франківськ, у вакансіях кандидатам пропонується часткова зайнятість або можливість суміщення. У цій статті ми розповімо про перспективні спеціальності та ключові кроки до успішної роботи «на себе».

Популярні онлайн-напрямки: ким можна працювати на фрілансі?

Щоб знайти роботу та проєкти на фрілансі, не обов’язково обирати лише один напрямок. Фахівці часто поєднують роботу в декількох сферах для отримання більшої кількості замовлень та обходу конкуренції.

За аналітикою експертів компанії Jooble, найкращими галузями для фрілансу зараз є:

  1. Веб-дизайн та розробка – для створення сайтів, інтерфейсів та креативних оформлень потрібні UI/UX-дизайнери, FrontEnd-, BackEnd-розробники.
  2. Написання текстів та створення контенту – для наповнення сайтів та соцмереж текстовим контентом пропонується багато замовлень для копірайтерів, перекладачів, контент-менеджерів та редакторів.
  3. Маркетинг та робота у соціальних мережах – просування сторінок у Facebook, TikTok, Instagram потребує залученості SMM-менеджерів, таргетологів, Stories-мейкерів. Для роботи з сайтами потрібні спеціалісти з контекстної реклами, SEO-менеджери, лідогенератори.
  4. Графічний дизайн – компанії знаходяться у пошуку спеціалістів для створення логотипів, банерів, рекламних афіш, шрифтів, презентацій тощо.
  5. Фотографія та відеозйомка – фотографи та оператори можуть знайти проєкти, що стосуються знімання контенту для соцмереж, YouTube, рекламних каталогів, корпоративних відео тощо.

Для отримання замовлень можна зареєструватися на фріланс-біржах або вибрати вакансію в компанії, яка пропонує попроєктну зайнятість. В умовах високої конкуренції кожному спеціалістові необхідно мати портфоліо, позитивний рейтинг на біржах та відгуки від клієнтів.

Графік роботи та рівні заробітних плат: що потрібно знати перед переходом на фріланс?

Існує помилкове уявлення про те, що фріланс – це високооплачувана робота у будь-який час. Насправді ж, для отримання доходів від 500 до 2000 доларів спеціалісти працюють у середньому 20-30 годин на тиждень. Заробітні плати 2000-4000 доларів можливі за умови роботи 40-50 годин на тиждень.

Дослідження популярної української біржі Freelancehunt показали, що в середньому фрілансери мають наступні доходи:

  • Копірайтинг та створення текстового контенту – до 1000 доларів;
  • Розробка сайтів та додатків – 1000-3000 доларів, але фахівці цієї сфери суміщають фріланс з основною зайнятістю;
  • Послуги з обслуговування сайтів, дизайн – 2000-3000 доларів;
  • Маркетинг та просування – від 3000 доларів.

Гнучкість графіку варіюється залежно від замовника та складності проєкту. Буває, що деяким задачам фрілансерам доводиться приділяти декілька днів замість декількох годин.

Навчання та розвиток: як опанувати сучасні онлайн-професії?

Ще один міф, який можна часто почути від оточення, – «онлайн-професії можна самостійно опанувати з нуля за 2-3 місяці», але на практиці це зовсім не так. Звісно, цього строку достатньо для засвоєння фундаментальних знань та навичок. Проте, для заглиблення в усі нюанси спеціальності, опрацювання нових підходів та методик, доведеться проходити додаткове навчання.

Сьогодні освітні програми в різних напрямках пропонують такі платформи:

  • Projector – digital-маркетинг, дизайн, управління проєктами, програмування та аналітика.
  • SKVOT – дизайн, ілюстрації, візуальне мислення, копірайтинг, музика, кіно, режисура, артдирекшн, реклама.
  • Laba – маркетинг, просування, фінанси, аналітика, бізнес та управління.
  • «Суперлюди» – маркетинг та IT-професії, які не пов’язані з програмуванням (рекрутинг, копірайтинг, sales-менеджмент, project-менеджмент тощо).
  • Genius Space – маркетинг, дизайн, фінанси та бізнес.

Вартість та тривалість курсів залежить від наповнення програми. Навчання з нуля, яке триває близько 6-8 місяців, обійдеться від 350 до 2000 доларів. Модулі з підвищення кваліфікації від 4 тижнів до 3 місяців зазвичай коштують 150-400 доларів. Безкоштовні навчальні програми можна знайти на просторах YouTube, платформах Prometheus та Coursera.

Проєкти для фрілансу: як забезпечити стабільний потік замовників?

Головним джерелом пошуку замовлень для спеціалістів є фріланс-біржі типу UpWork, WebLancer, Freelancehunt та інших. Проте, тут завжди спостерігається висока конкуренція. Клієнти частіше віддають перевагу виконавцям з рейтингом та відгуками. Тому початківцям рекомендують поєднувати проєктну зайнятість з основним місцем роботи.

Іншими джерелами для отримання замовлень є:

  • Telegram – за пошуковими запитами «Фріланс», «Віддалена робота» можна знайти десятки каналів та чатів з пропозиціями для виконавців.
  • Сайти з пошуку роботи – серед звичайних вакансій з повною зайнятістю тут періодично трапляються пропозиції попроєктної співпраці.
  • Соціальні мережі – за допомогою активних профілів з кейсами, прикладами робіт та прайслістом, клієнти знаходитимуть вас самостійно.

Репутація є ключем до успіху на фрілансі, тому виконуйте кожне завдання якісно та дотримуйтеся дедлайнів. Якщо клієнт залишився задоволеним роботою, попросіть його залишити короткий відгук на вашому профілі фріланс-біржі або у соцмережах. За позитивні фідбеки, рекомендації вас друзям та колегам можна пропонувати замовникам невеликі знижки на наступні проєкти.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено