Івано-Франківськ

На борту збитого Іл-76 мали бути російські високопосадовці – ГУР

За даними української розвідки, російських рятувальників, які приїхали на місце події, фактично вигнали військові та представники ФСБ.

1285203c80d16b12fbf48d2f25e6f6da scaled

У літаку Іл-76, який впав у Бєлгородській області РФ 24 січня, мали перебувати російські високопосадовці.

Однак, в останній момент ФСБ не дозволила їм сідати на борт. Про це у коментарі Радіо Свобода розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

За його словами, українська розвідка дізналась про це після падіння літака.

“На борту справді мали перебувати декілька VIP-ів офіційних від військово-політичного представництва держави-агресора. Їхні прізвища відомі і будуть названі, матеріали будуть надані в рамках міжнародного розслідування. Але в останній момент ФСБ фактично наказала їм не сідати на цей борт і скористатись іншими видами транспорту”, – сказав Юсов.

До того ж, за даними української розвідки, російських рятувальників, які приїхали на місце події, фактично вигнали військові та представники ФСБ.

“Їм не дали можливість здійснити, згідно з протоколом, огляд місця і локалізацію цієї трощі”, – зазначив Юсов.

Він також звернув увагу, що на відео з місця падіння літака не видно рештків людських тіл. А до місцевого моргу у Бєлгороді доставили лише п’ять тіл.

“Власне, ця кількість відповідає кількості особового складу екіпажу, того самого Іл-76 – того самого літака, який знаходився у складі Військово-космічних сил Росії”, – додав Юсов.

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено