Івано-Франківськ

У Франківську розпочався другий тур виборів ректора ІФНМУ (ФОТОрепортаж)

Результати другого туру будуть обчислюватись з-поміж тих, хто прийшов на вибори.

IMG 8949 2 scaled

У п’ятницю, 26 січня, в Івано-Франківському національному медичному університету стартував другий тур виборів ректора.

Як вже розповідала ПІК, студенти, викладачі та працівники вишу мають зробити непростий вибір серед двох дуже достойних кандидатів: професор Миколи Островського і професор Романа Яцишина, серед двох учнів академіка Євгена Нейка.

IMG 8953 2 scaled

Голова Виборчої комісії Орина Децик закликала прийти у зручний час з 09:00 до 15:00 і віддати свій голос за свого обранця.

IMG 8880 2 scaled

Вона наголосила, що вибори проводяться у повній відповідності із Положенням про вибори ректора ІФНМУ, затвердженим рішенням Вченої ради (протокол № 15 від 14.11.2023), про що свідчить відсутність суттєвих зауважень з боку спостерігачів від кандидатів, громадських організацій та представників ЗМІ, які були присутні на першому турі виборів.

IMG 8836 2 scaled

Результати другого туру будуть обчислюватись з-поміж тих, хто прийшов на вибори.

Додамо, що вибори вважаються такими, що не відбулися, у разі, коли участь у виборах взяли менш як 50 відсотків загальної кількості осіб, які мають право брати участь у виборах.

«Враховуючи високу активність, громадянську свідомість та участь у першому турі понад 90% виборців, сподіваюсь, цей пункт нам не загрожуватиме і в другому турі», – розповіла Голова Виборчої комісії.

Вибори вважаються такими, що не відбулися, і у разі, якщо у другому турі виборів жодна з двох осіб (кандидатур) не набрала більше 50 відсотків голосів осіб, які взяли участь у голосуванні.

«Маю сумніви, що таке можливе, оскільки «проти всіх» у першому турі голосували лише 10 осіб з числа 1147 виборців, тобто менше одного відсотка. Навряд, чи їх кількість збільшиться настільки суттєво, так щоб не дати можливості одному із двох достойних кандидатів набрати 50 відсотків голосів», – додала Орина Децик.

6 7 scaled

ПІК слідкуватиме за перебігом виборів в ІФНМУ, а після опрацювання голосів оприлюднить інформацію про результати голосування.

Нагадаємо, за підсумками голосування у першому турі професор Роман Яцишин набрав 557 голосів (48%), а для перемоги необхідно (50%+1 голос). Натомість за професора Миколу Островського віддали 385 голосів (37%).

Відомо, що участь у голосуванні взяли понад 1000 виборців.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено