Івано-Франківськ

Мучить безсоння: у Карпатах ведмеді перестали впадати у сплячку

Із 32 клишоногих, що живуть в реабілітаційному центрі на Закарпатті,більше половини не сплять вже кілька років.

Мучить безсоння: у Карпатах відмеді перестали впадати у сплячку

У Карпатах ведмеді страждають від безсоння. Щоб впасти у сплячку, їм необхідні тривалі морози щонайменше – мінус 15 градусів. А така зима  у Карпатах востаннє була років сім тому. Про це пише ПІК з посиланнам на ТСН.

“Відколи почались зміни температури, вони то два тижні сплять і потім виходять, то 2-3 дні. І прокидаються”, – каже лікар ветеринарної медицини в реабілітаційному центрі Михайло Маслей.

Цієї зими в сплячку впали лише троє, ще п’ятеро до них приєдналися напередодні, коли позначки термометрів показали довгоочікувані мінус 15. Якщо ведмеді не сплять – вони мляві, дратівливі і постійно голодні.

Та найгірше, кажуть у звіринці – через таку погоду, ведмеді у дикій природі теж не сплять. І це дуже небезпечно для людей. В горах вони можуть нападати на туристів, або ж навіть у пошуках їжі, спускатися у села.

Та ця проблема стосується не лише українських Карпат, кажуть фахівці. Через глобальне потепління життя у дикій природі змінюється. Ведмеже безсоння зараз турбує науковців в усьому світі.

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено