Івано-Франківськ

Як правильно вибрати галогенні фари для авто: поради та рекомендації

Галогенні фари дуже популярні на ринку в Івано-Франківську.

416000160 345614441643474 8756485167012409335 n scaled

Галогенні фари – це один із найпоширеніших видів автомобільного освітлення, які працюють на основі нитки розжарювання, заповненої галогенним газом. Вони мають ряд переваг, таких як довговічність, низька вартість, широкий розмірний ряд та можливість регулювання яскравості. Однак галогенні фари мають і недоліки: низька ефективність, висока витрата енергії, чутливість до забруднення та засліплення інших водіїв.

Види та моделі галогенних фар

Галогенні фари дуже популярні на ринку в Івано-Франківську. Більшість транспортних засобів із заводу-виробника випускають саме з галогенною оптикою.

Джерело світла таких фар – це галогенні лампи для ближнього, далекого режимів світла або двониткові.

Купити галогенні фари можна двох типів конструкції:

  1. Розділені – окремо лампи для ближнього та дальнього режимів світла.
  2. Поєднані – використовуються двониткові лампи, що забезпечують і дальній, і ближній режим світла.

Огляд технічних параметрів галогенних фар

Основні характеристики галогенних фар:

  1. Цоколя оптики – Н1, Н3, Н4, Н7, Н9, Н11, НВ3/НВ4 та багато інших.
  2. Світловий потік ламп характеризується яскравістю 1500-2100 Люмен.
  3. Скло оптики – міцне, що не піддається впливу високих температур.
  4. Служать такі лампи в середньому 500-1500 годин, залежно від моделі та виробника.
  5. Потужність галогенних ламп такої оптики у стандарті становить – 55 Вт для легкових та 70/75 Вт для вантажних автомобілів.
  6. Використовується якісний металевий відбивач, щоб він не псувався при сильному нагріванні лампи.
  7. Стандартні галогенові лампи забезпечують жовтувате світло на 3200 Кельвінів, однак є лампи з підвищеною кольоровістю на 4000 К, 5000 К, що наближає їх за яскравістю світла до ксенону.

Більш детально розглянемо, що означає кожна характеристика галогенного автосвітла, на що впливає і від чого залежить:

  1. Світловий потік – це величина, що характеризує інтенсивність світла, що випромінюється фарами. Характеристика вимірюється у люменах (лм) і залежить від потужності лампи, типу відбивача, рефлектора та скла фари. Галогенна оптика хоч і є найпоширенішою на сьогоднішній день, все ж таки поступається за світловим ефектом ксенону і світлодіодам.
  2. Колірна температура – це показник, який характеризує колір світла, що випромінюється джерелом. Чим вище колірна температура, тим більш холодним і синім здається світло. Цей параметр впливає на видимість дороги, контрастність об’єктів та втомлюваність очей водія.
  3. Кут падіння світла – це кут між напрямком світлового потоку та горизонтальною площиною. Він впливає на видимість дороги та безпеку руху. Якщо кут падіння занадто великий, світло фар може засліплювати зустрічних водіїв. Якщо кут падіння замалий, то світло фар мало освітлює лише дорогу перед автомобілем. 

Рекомендації з вибору галогенних фар

Вибирати автозапчастини Івано-Франківськ необхідно з урахуванням характеристик ламп і їх відповідності законодавству, сумісності з оптикою автомобіля і особистих переваг водія. Галогенні фари підходять для тих, хто шукає надійний, доступний та простий варіант освітлення.

Існують запчастини для автомобілів, які відрізняються за типом цоколя, потужністю, колірною температурою та світловим потоком. Наприклад, лампи з цоколем H4 мають дві нитки розжарювання для ближнього та далекого світла, а лампи з цоколем H7 – лише одну. Потужність галогенних ламп може змінюватись від 35 до 100 Вт, а колірна температура – від 3000 до 5000 К. Світловий потік галогенних ламп зазвичай становить від 1000 до 3000 люмен.

Галогенну оптику автомобілів на сьогоднішній день можна вдосконалити, використовуючи універсальний ксенон. Однак, самовільні такі маніпуляції можуть призвести до накладення на вас штрафів, тому варто збирати низку документів та отримувати дозвіл на можливість вносити зміни до конструкції ТЗ.

Вартість і місцеві точки продажу

Купити фари на своє авто можна, відвідавши практично будь-який офлайн магазин автозапчастин Івано-Франківськ або інтернет-магазин чи маркетплейс. Ціна фари залежить від марки авто, виробника і стану (нова чи б/в фара). Вживані фари на іномарку можна купити до 1000 грн. Нова фара, звісно, буде коштувати дорожче у півтора-два рази. 

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено