Івано-Франківськ

Протягом доби відбулось 78 бойових зіткнень: Генштаб про ситуацію на фронті

Триває сімсот шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави.

417453753 731395465840201 6490271455682911206 n scaled

Протягом доби відбулося 78 бойових зіткнень, українські війська за добу відбили 29 атак на Авдіївському напрямку

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 30 січня.

Оперативна ситуація на сході та півдні України залишається складною. Росіяни завдали 5 ракетних та 63 авіаударів, здійснили 39 обстрілів із РСЗВ позицій наших військ та населених пунктів.

“Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань і пошкоджень зазнали житлові приватні та багатоквартирні будинки, школа та інша цивільна інфраструктура”, – йдеться у повідомленні.

Ситуація на фронті та обстріли України

  • На Куп’янському напрямку наші захисники відбили 4 атаки біля Синьківки Харківської області, де ворог безрезультатно намагався прорвати оборону наших військ.
  • На Лиманському напрямку українські воїни відбили 6 атак неподалік Тернів та Ямполівки Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.
  • На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 4 атаки в районах Богданівки та Кліщіївки Донецької області, де противник, за підтримки авіації, намагався поліпшити тактичне положення.
  • На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 20 атак в районі Авдіївки та ще 9 атак поблизу Первомайського та Невельського Донецької області, де окупанти безрезультатно намагалися прорвати оборону наших військ.
  • На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області. Тут загарбники, за підтримки авіації, 14 разів безрезультатно намагалися поліпшити тактичне положення. Так, на напрямку Солодке – Костянтинівка наші захисники відбили штурм противника, під час якого ворог застосував 12 одиниць бронетехніки. В результаті бою було знищено 2 танки, 6 МТ-ЛБ та 1 БМП ворога. Отримавши гідну відсіч, окупанти зазнали значних втрат і відступили.
  • На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Завдав авіаційних ударів у районах Старомайорського та Рівнополя Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку противник наступальних (штурмових) дій не вів. Завдав авіаційного удару в районі Роботиного Запорізької  області.
  • На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів противника зазнали Херсон, Веселе, Козацьке, Іванівка, Дніпровське, Станіслав Херсонської області.

“Окупанти не відмовляються від наміру вибити українські підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби здійснено 13 безрезультатних спроб штурму позицій наших військ”, – пише Генштаб.

Удари ЗСУ по росіянах

Упродовж дня авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки та 2 зенітно-ракетних комплексах РФ.

Підрозділами ракетних військ завдано ударів по району зосередження озброєння та військової техніки, складу боєприпасів, 5 артилерійських засобах та радіолокаційній станції росіян.

Читайте також: 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено