Івано-Франківськ

Заміна автономерів: коли та навіщо робити

Заміна автономера – це швидка процедура, яка робиться за наявністю у водія всіх необхідних документів.

avtonomera mob 1

Ситуація, яка змусить заміняти автономери, може виникнути зовсім несподівано. Замінити або зробити дублікат номерів завжди можна в державній службі, проте чекати на отримання результату прийдеться довго: з моменту прийняття заяви до отримання нового номеру проходять місяці. Дублікат номерів Івано-Франківськ можливо замовити в організації, яка має всі права для виготовлення номерів згідно з чинною владою та законами.

Коли треба замінити номера 

Заміна автономера – це швидка процедура, яка робиться за наявністю у водія всіх необхідних документів. Про них ви можете дізнатися на сайті https://autonomera.ua/uk/ та заздалегідь підготуватися до процесу. Якщо всі документи готові, новий номерний знак видається протягом одного або декількох днів, а отримати його може знадобитися з ряду причин:

  1. Зміна закону стосовно зовнішнього вигляду номерного знаку. Уряд може внести новий дизайн або формат номерних знаків, через що ви зможете обміняти свій старий знак, отримуючи при цьому вигідну пропозицію або умови. Найчастіше зміни, що відбувається не є радикальними, тому перед водієм стоїть вибір. Проте якщо ситуація в уряді зміниться кардинально, ви можете бути змушені змінити свій знак.
  2. У деяких випадках страхові компанії можуть рекомендувати або вимагати заміну номерного знаку після аварії, страхових випадків.
  3. При продажі автомобіля завжди потребується замінювати номерний знак. Новий власник оформляє нові документи на автівку, до яких буде належати свіжий номерний знак. Старий номер при цьому може повернутися старому власнику для збереження його у себе з метою додаткової безпеки.
  4. Під час введення нових стандартів до законодавства, всі водії вимушені робити заміну номерного знаку, або найчастіше – деякі категорії водіїв та транспортних засобів.
  5. Деякі номерні знаки мають строк експлуатації, що потребує час від часу їх заміни. Важливо слідкувати за строком та в разі необхідності продовжувати його через оформлення документів у відповідному місці державної влади або організації, яка має відповідні до цього права.

Номерний знак потрібно терміново змінити, коли ви побачили незвичайні маніпуляції сторонніх осіб навколо вашого автомобіля або вже потрапили у неприємну ситуацію: спробу крадіжки, пошкодження майна тощо.

Які документи потрібні

Для реалізації дублікату номерного знаку швидко та з мінімальною кількістю зусиль, краще спершу підготувати всі необхідні документи:

  1. Створити заяву та надіслати її у відповідну організацію.
  2. Мати при собі оригінал та копію паспорта громадянина України або інший документ, що посвідчує особу.
  3. Технічний паспорт транспортного засобу.
  4. Документ про оплату, якщо вона стягувалася на етапі створення заявки.
  5. Свідоцтво про реєстрацію транспорту.
  6. Старий номерний знак за наявністю. 

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено