Івано-Франківськ

Хірург з Прикарпаття переймав корейський досвід лікування захворювань хребта (ФОТО)

Протягом двох тижнів хірург опановував досвід лікарів з Південної Кореї.

422569976 697901729179870 4239792438569767442 n scaled

Нещодавно завідувач відділення нейрохірургії хребта і спинного мозку Івано-Франківської обласної клінічної лікарні Сергій Балан повернувся з Південної Кореї, де вивчав методики ендоскопічних втручань.

Про це повідомили в обласному департаменті охорони здоров’я, пише ПІК.

«Південна Корея є світовим лідером ендоскопічної хірургії, зокрема в хірургії хребта. Тому переймати їхній досвід та впроваджувати є важливо», – зазначає Сергій Балан.

У Сеулі, в Segyero Hospital, нейрохірург упродовж тижня опановував досвід одного з авторів монопортальної методики (зокрема стеноскопії) професора Ліма (Prof. Kang Taek Lim).

У Бусані, в Good Gang-an Hospital, ще один тиждень вдосконалював навики та переймав новітній досвід UBE (унілатеральної біпортальної ендоскопії) в її автора доктора Сона (Dr.Son).

Ці дві методики дають можливість малотравматично лікувати найпоширеніші захворювання хребта: грижі міжхребцевих дисків, стенози хребетного каналу, нестабільність хребців, спонділолістези тощо.

Завідувач відділення каже, що ендоскопічні втручання на хребті в обласній клінічній лікарні  проводять з 2018 року. За минулий рік тут провели 63 такі операції.

“Наразі кожен тиждень робимо від двох до чотирьох ендоскопічних втручань“, – ділиться лікар.

Він зазначає їх переваги, зокрема, меншу травматичність та збереження анатомічних структур, коротший період реабілітації, краще самопочуття пацієнта, особливо в ранній післяопераційний період, зменшення кількості післяопераційних ускладнень, скорочення часу перебування в стаціонарі.

До слова, після поїздки до Південної Кореї та огляду там новітнього обладнання, Сергій Балан каже, що дещо йому б хотілося мати у себе. Наприклад,  швидкісну дрель, інструменти для мікрохірургії.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено