Івано-Франківськ

Японія виділить 1,25 млрд євро для підтримки японських інвесторів в Україні

Нова програма експортно-кредитного агентства Японії NEXI буде складатись із двох частин.

photo1708349812 1 scaled

Японія виділить 1,25 млрд євро для підтримки японських інвесторів в Україні. Відповідні документи підписали під час конференції з економічного розвитку та відбудови в Токіо.

Як повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, нова програма експортно-кредитного агентства Японії NEXI буде складатись із двох частин, пише ПІК.

“Це, зокрема, гарантії для японських інвесторів, а також кредитна лінія для експорту японських товарів для реалізації проєктів відновлення України. Також обговорили подальшу лібералізацію торгівлі між нашими державами. Запропонував міністру Сайто опрацювати питання оновлення угоди про захист інвестицій”, – інформує Шмигаль.

photo1708349811 scaled

Він зазначив, що також поспілкувався із міністром фінансів Японії Шунічі Сузукі щодо про продовження бюджетної підтримки та подякував за намір виділити цього року 4,5 млрд доларів фінансової допомоги.

“На полях Конференції в Токіо провів також зустріч із Міністеркою закордонних справ Японії Йоко Камікавою. Наше спільне завдання – притягнути росію до відповідальності та змусити платити. Обговорили конфіскацію заморожених російських активів”, – зазначив український прем’єр.

photo1708349812 2 scaled

Нагадаємо, Україна та Японія підписали 56 документів

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено