Івано-Франківськ

В ексочільника ВЛК вилучили майже 1 млн доларів, його затримали

Служба безпеки ліквідувала у Чернігові масштабну схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

У результаті комплексних заходів затримали колишнього голову місцевої військово-лікарської комісії, повідомляє СБУ, пише ПІК.

“За гроші експосадовець обіцяв військовозобов’язаним зняття з військового обліку на підставі фіктивних довідок щодо непридатності до служби за станом здоров’я. Надалі ухилянти використовували ці документи для незаконного виїзду за межі України”, – інформує СБУ.

51a8a35c29971b7548422d8a37a8a056 scaled

Фігурант діяв з посадовцями обласних ВЛК та медичних установ. Чиновника затримали у власному помешканні після одержання ним нового хабаря.

“У затриманого виявили майже 1 млн доларів США, а також понад 22 тис. євро. Крім того, вилучили також документацію на декілька квартир і земельних ділянок, на які СБУ вже ініціювала накладення арешту”, – йдеться у повідомленні.

Наразі йому повідомили про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою);
  • ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань);
  • ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Затриманий перебуває під вартою без права внесення застави. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено